Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: James Bond leipoo turpiin Dwayne Johnsonin isoisää

25.07.2018 klo 16.00 | Luettu: 3041 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
007 - Elät vain kahdesti

Vain Nelosella.

Nelikymppisenä menehtynyt Peter Maivia ehti nousta tähdeksi showpainijärjestö NWA:ssa, taistella James Bondia vastaan ja puristaa kasseista äidin Dwayne Johnsonille, joka on tiukasti kiinni vuosikymmenen toimintatähden arvonimessä. Elät vain kahdesti on Maivian ainoa elokuvarooli. Ei armottomalle autokuskille jaksettu nimeä keksiä, mutta kuten video osoittaa, hän oli mukana syystä. Hän toimi myös stunttikoreografina.


Kaksisuuntainen nepotismihäiriö sallii sankarin syntyä uudelleen. Maivia on nostettu Johnsonin painijärjestön WWE:n kunniagalleriaan. Johnsonin kyljessä hänestä tuli osa Disneynkin historiaa: animaatiossa Vaiana (eng. Moana) Johnson toimii polynesialaisen puolijumalan Mauin äänenä ja Maui perustuu osittain isoisään hiuspehkoa ja kuulantyöntäjämäistä plösön barbaarin rakennetta myöten. En kysy, mitä ne ovat, mutta Johnson painottaa vuotaneensa miehisiä kyyneleitä, kun hän fiilisteli sukujuuriensa parissa elokuvaa tehdessään.


Mitä jos Maivia olisi hengissä yhä? Hän olisi 81, mutta Sean Connery on 87. Bond on kova, mutta kaikella on rajansa ja uskon meidän olevan samaa mieltä uusintaottelun lopputuloksesta, kun laitamme herrojen tuoreimmat inkarnaatiot vierekkäin. Sir Billi (2012) vastaan Maui (2016): näin jälkipolvet tulevat muistamaan Conneryn ja Maivian.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Guns N' Roses rikkoi... Sacha Baron Cohenin ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova