Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: kun terrori-isku Valkoiseen taloon oli huono idea

23.10.2018 klo 16.00 | Luettu: 1340 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
White House Down

Vain kanavalla 5.

2013 Barack Obama oli aloittanut toisen kauden Valkoisessa talossa. Oscar-palkittu Jamie Foxx palkattiin näyttelemään fiktiivistä presidenttiä, joka ajan hengen mukaisesti ei ollut sosiopaatti. Häntä suojelevaa erikoisagenttia näyttelevä Channing Tatum oli uransa "needs more Tatum" -vaiheessa (hänen hahmonsa aiottiin tappaa G.I. Joe: Koston alussa, mutta pari hittiä nostivat hänen kysyntäänsä). Ohjaaja Roland Emmerich on tehnyt uraa maamerkkejä posauttamalla, joten miksei se kiinnosta ketään, kun hän käyttää 150 miljoonaa dollaria Valkoisen tönön kaatamiseen?

Muutamaa kuukautta aiemmin teattereihin oli saapunut Olympos on valloitettu, joka kertoi saman tarinan: terroristit onnistuvat yllättämään, mutta yksi äijä pistää hanttiin. Olympos-pentele meni paljastamaan sen, että leffauutisissa vuosia viljelty lupaus "kuin Die Hard Valkoisessa talossa" on tylsä, koska Valkoinen talo on matala toimistorakennus. White House Down myi enemmän lippuja kuin Olympos, mutta floppasi. Puolet pienemmästä budjetista johtuen Olympos on saamassa jo toisen jatko-osan.

Presidentin on tarkoitus tuoda mieleen Obama, sillä Foxx on kertonut mukailleensa häntä. Paras syy katsoa leffa on täten James Woods. Hän on normaaleilla tavoilla republikaani: hän kritisoi Obamaa, kannattaa Donald Trumpia ja ahdistelee naisia Raamatun avulla ja väitetysti myös seksuaalisesti. Miksi hän on mukana tässä leffassa? Se mysteeri olisi kannattanut painaa julisteeseen.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 'Roisi ja paikoin so... Slayerin jäähyväiski... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova