Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Disney pervoilee avoimesti

11.11.2018 klo 13.20 | Luettu: 1463 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 4 tuntia ja 30 minuuttia elokuvaan
Zootropolis - eläinten kaupunki

Vain Nelosella.

Jos vinoilit Twitterissä, että velmun näköinen leffa saattaa tehdä sinustakin turrin, leffan virallinen tili tykkäsi. "Kokeile kaikkea - uuh ooh ooh aah - kokeile kaikkea - uuh ooh ooh aah oi joi jooh", lauletaan tunnuskappaleessa, jonka esittää hyväperseinen antilooppi nahkapöksyisten tiikereiden kanssa. Ennen elokuvaa Disneylle työskentelevä markkinointifirma otti yhteyttä turrijärjestöön ja yllytti julkaisemaan kuvia Puuhanalleksi pukeutuvista ihmisistä suotuisan hashtagin kera; palkkioksi tarjottiin leffasälää. Firma maalaili, että Zootropoliksessa yhteisön jäsenet voisivat elää rauhassa. Myös leffan animaattori Daniel Gonzales kerjäsi turrikuvia tiiminsä (?) iloksi.

Kyse ei ole kohderyhmän laajentamisesta, vaan miljardin dollarin tilipäivästä pitkäjänteisen työn jälkeen. Disneyn Robin Hood on turrien merkittävimpiä ihanteita tehdessään eläinten maailmasta luontevan, joten uusikin miespäähenkilö on kettu. Naispäähenkilö on jänis, jollaisten Disney-historian voi jäljittää vuoden 1942 Bambiin, jossa Joulupukin näköinen tyttöjänis esitetään kevytkenkäisenä seksipommina. Disney on toimillaan ehkäissyt liikakansoitusta, joten on moraalisesti hyväksyttävää varmistaa, että turrit käyttävät rahansa Disneyhin kuten lapsiperheet.

Sen verran heikoilla jäillä elokuva liikkuu, ettei esimerkiksi nudistikohtaus tavoita täyttä huumoriarvoa. Eläimet esittelevät avoimesti genitaalien puutetta ehkäpä siksi, että olisi härskimpää - ja ikäraja vaarantuisi -, jos strategisesti asetellut esteet antaisivat ymmärtää, että jotakin saattaa vilahtaa. Turreille tyhjä tila on puuhakirjamainen piirustustehtävä, mutta ehkä kaikki kernaammin nauraisivat. Tavoitteet kohtaavat osuvimmin, kun jänis riehuu hiirten kaupunginosassa, jossa hän on suuri kuin Godzilla. Juuri tällainen makrofilia on oma turripornon muotonsa.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sylvester Stallone j... Miten elämä muuttui ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti

50253

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova