Tuorein sisältö

Peter Dinklage on Tittelintuure

28.07.2018 klo 18.30 | Luettu: 4345 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Peter Dinklage on kiinnitetty fantasiaelokuvaan Rumpelstiltskin. Se perustuu Grimmin veljesten satuun, jonka yleisin suomennos on Tittelintuure.

Dinklage tuottaa ja näyttelee salaperäistä Tittelintuurea, joka sadussa lupaa kehrätä oljista kultaa, mikäli hän saa myllärin tyttären esikoisen. Mylläri on kerskaillut kuninkaalle, että tytär osaa tempun itsekin ja tyttö on vaarassa päästä hengestään, joten hänen on tartuttava tarjoukseen. Tittelintuure ei ole esitellyt itseään ja myöhemmin hän lupaa luopua vaatimuksesta, jos hänen outo nimensä arvataan.

Sitä ei kerrota, sijoittuuko elokuva sadun syntysijoille, vai modernisoidaanko kertomus. Käsikirjoituksen kehittely on kesken, joten elokuva ei ole Dinklagen seuraava projekti Game of Thronesin jälkeen, mutta se on tärkeysjärjestyksessä korkealla Dinklagen ja Sonyn näkökulmasta.

Tittelintuure on nähty viimevuosina mm. tv-sarjassa Olipa kerran (Once Upon a Time) Robert Carlylen versiona. Hän on myös kohdannut Shrekin ja yrittänyt aloittaa oman b-luokan kauhusarjan. Andy Serkisin kehittelemä fantasialeffa Steelskin perustuu Tittelintuureen.

Lähde: Variety

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Prinsessa Leia on mu... Tänään tv:ssä: Yhdys... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova