Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Yhdysvaltain presidentti järkyttävässä skandaalissa!

29.07.2018 klo 16.00 | Luettu: 1843 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Amerikan presidentti

Vain kanavalla 5.

Michael Douglasin näyttelemä Yhdysvaltain presidentti haaveilee toisesta kaudesta, vaikka kannatusprosentti on säälittävät 63. Hänellä on vaikeuksia viedä läpi aselakien kiristys (on maita, joissa pressan on tarkoitus tehdä jotakin), mutta vaalivoitto vaikuttaa todennäköiseltä, kunnes hän rakastuu lobbariin. Se siitä sitten: irtosuhde verovapautta ja orjien sallimista rikkaille vaativaan naiseen on myrkkyä demokraattipresidentin suosiolle? Ei. Presidentti on leski ja nainen välittää ympäristöstä tervehenkisesti edes miehiä vihaamatta.

En tiedä, mitä vitsiä olen kertomassa. Leffa tehtiin demokraattipresidentti Bill Clintonin kaudella - hänen hallintonsa avustuksella -, joten se on propagandaa, että päähenkilöt ovat terveitä, monogamiaan uskovia halinalleja. Toisaalta se on hyvinkin realistista, että republikaanit muuttavat mustan valkoiseksi hyökätessään halinalleja vastaan, vaikka joka toisella republikaanilla on kaapissa kuvainnollinen luuranko ja joka toisella kirjaimellisesti nahkahomo ruoskan kanssa. Leskimies kehtaa naisia katsella? Se on perhearvojen vastaista. En kommentoi, jos republikaanipresidentti on lahjonut puolen tusinaa pornotähteä hiljaiseksi.

Todiste siitä, että kyseessä on liberaalin Hollywoodin yhteisymmärryksessä laatimaa propagandaa: "fuck" sanotaan kolme kertaa, mutta ikäraja on silti PG-13, joka perinteisesti sallii yhden fuck'in! Kirjoittaja Aaron Sorkin (suom. "aatelisen muijan kopea poika") oli jo noussut eliittiin 12 fuck'in Kunnian miehillä ja hän vihermädätti jatkossa mm. tv-sarjalla West Wing, joka sekin antaa omituisen kuvan presidentin virasta.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Peter Dinklage on Ti... Tänään tv:ssä: James... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova