Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Simpsonit-parodia pieksee Oscar-voittajan 6-0

15.08.2018 klo 16.15 | Luettu: 3915 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 4 tuntia ja 45 minuuttia episodiin
Barthood

Vain Subilla.

Tavallisen pojan kasvutarina Boyhood on arvokas elokuva osoittaessaan, miten turha eeppisinkin stuntti voi olla ilman tarinaa. Kuvauksissa kesti kymmenen vuotta, mutta leffa on hengettömämpi kuin YouTube-video, jossa amatööri esittää tuhansia päivittäin napsittuja fotoja lärvistään. Jos montaasi paljastaa hiusrajan vetäytyvän, se on tarina, eikä ote päähenkilöstä katoa! Boyhoodin poika on niin laihaa vettä, etten toisinaan tajunnut, kuka useammasta pojasta hän on. Leffa olisi yhtä pätevä leffana, jos se olisi filmattu vaihtuvilla näyttelijöillä kuukaudessa.

Simpsonit-parodia Barthood on parempi. Kehnokin 20 minuuttia voittaa 2,5 tunnin vätystelyn, mutta asiassa on tasoja. Leffa on kuin tuntemattomien kotivideo. Tutun perheen Hollywood-tasoisen kotivideon kestää vielä katsoa... jos se kestää 20 minuuttia. Barthood ymmärtää perusidean paremmin ja palaset loksahtavat yhteen. Simpsonit on kärsinyt keskittymishäiriöstä ja toistosta. Toteuttamalla Bartin kasvutarinan nopeasti, jaksolla on lupa tehdä sitä, mikä on nykytiimille luontevinta. Bartin jääminen Lisan varjoon näyttäytyy vaihteeksi terävänä ja liikuttavana, kun vuodet saavat kulua. Bonuksena jakso on aitoa parodiaa, sillä Boyhoodin poika jää vahingossa siskonsa ja (Oscar-palkitun) äitinsä varjoon.

Boyhoodia ei kuitenkaan tarvitse ajatella. Jos Simpsonien alamäkeen turhautunut fani on jättänyt parisataa jaksoa katsomatta, hän on onnistuneesti pelastanut itsensä sadalta traumalta. Barthoodille kannattaa antaa tilaisuus, sillä se on esimerkiksi IMDb:n arvosanojen mukaan Simpsonien paras jakso viimeisen 17 vuoden ajalta. Haukun IMDb:n lyttyyn heti, kun se asenne palvelee propagandaani, mutta tänään julistan, että Barthood on myös IMDb:n mukaan parempi kuin Boyhood. Barthood toi tipan silmään.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Kuopiolainen metalli... Quentin Tarantino on... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova