Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: eroottisesta klassikosta uupuvat ikimuistoiset värinät

09.08.2018 klo 16.00 | Luettu: 1568 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Basic Instinct - vaiston varassa

Vain Friillä.

Basic Instinct oli VHS-kasettien aikana kuin miestenlehti, jonka paras aukeama on liimattu yhteen. Erehdyin ostamaan käytetyn kopion, jossa kuva värisi siellä täällä ja erityisen selkeästi kuulustelukohtauksessa, jossa Sharon Stone vilauttaa pyhintään. Kohtausta väitettiin jo tuolloin historian pysäytetyimmäksi, joten jos kyseessä oli edellisen omistajan terrori-isku, hyväksyn vitsin. Ehkä nauha oli kulunut luonnollisista syistä. Ehkä miljoonien syntymättömien lasten sielut yrittivät räjäyttää koko television.

Ollessaan jännäri, leffa sisältää kyseenalaista materiaalia, mutta sen on tarkoitus olla seksimyönteinen. AIDS oli vaikuttanut Hollywoodin ajatteluun ja Michael Douglas tahtoi tehdä eroottisia kohtauksia, jotka olivat käyneet harvinaisiksi 90-luvun alussa. Hän tosin vaati sopimuksessa, että hänen kikkelinsä ei näyttele. Ohjaaja Paul Verhoeven haaveili jäykistyneestä peniksestä, joka olisi tehnyt historiaa, mutta joutui tyytymään vetelän (ja kuolleen) letkun vilahdukseen.

Stonen vilautus on aiheuttanut hämmennystä, sillä sitä ei ole käsikirjoituksessa. Erään version mukaan Stone riisui pikkuhousut vain, koska ne kirkkaina haittasivat kameratyöskentelyä, eikä hän tiennyt, että vilautusta käytetään leffassa - vaikka hänen älykkyysosamääränsä on 154. Verhoevenin mukaan Stone kuvasi kohtauksen motivoituneena ja muutti mielensä myöhemmin. Useimmissa yhteyksissä Stone muistelee asiaa positiivisesti, mikä on tervettä, kun fanien mieleen ei mahdu muuta vuosikymmeniä myöhemminkään.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Loiri ja Putro Kerub... Kumma jos ei mene ka... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


410


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova