Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: hahmojaan kierompi Sacha Baron Cohen

28.10.2018 klo 17.30 | Luettu: 1508 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Diktaattori

Vain Nelosella.

Sacha Baron Cohen ei saanut kuvata diktaattorikomediaansa YK:n tiloissa, koska YK ilmoitti edustavansa monia diktaattoreita, jotka suuttuvat elokuvasta. Tämä ei ole totta, mutta näin Baron Cohen väittää, väite kuulostaa tulkinnalta tositilanteesta ja YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon vaivautui kommentoimaan väitettä ("Sacha Baron Cohenilla on erinomainen huumorintaju"). Baron Cohen on hilpeä todellisuuteen astuneena sketsihahmona, mutta taso ei nouse täysin fiktiivisissä elokuvissa.

84. Oscar-gaala alunperin kielsi Baron Cohenia saapumasta paikalle diktaattorin asussa. Kun mieli muuttui, diktaattori juhli tiedotteessa voittoa Hollywoodin sionistikäärmeistä ja ilmoitti kaikkien Saatanan suojelemien päätyvän Tyyneenmereen. Voit siis veikata, ettei yhteistyö gaalan kanssa ollut tiivistä. Punaisella matolla diktaattori ilmoitti tuoneensa paikalle Kim Jong-ilin tuhkat, jotta Jong-il voi vielä kerran tulla Halle Berryn rinnoille, mutta törppö kaatuikin juontaja Ryan Seacrestin päälle ja Baron Cohen sai porttikiellon muihin illan rientoihin.

Huumori on suunnilleen samalla tasolla illan elokuvassa, jossa diktaattori menettää partansa maanmiesten juonista johtuen ja päätyy tutustumaan normaaliin amerikkalaiseen elämään, kuten poikamaiseen kainalokarvafeministiin, joka jotenkin pistää värkin jöpöttämään. Puhdas fiktio on puhtaasti tekijöiden hallinnassa, joten huonot jutut voisi siivotakin ja ajoitus voisi olla viiltävää, mutta Baron Cohen mm. ei hyödynnä tietämystään siitä, miten ihmiset oikeasti reagoivat hulluuteen.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Poppari Rita Ora yll... Boba Fettin elokuva ... >

Keskustelut (1 viestiä)

dyfhfjehdiwjd

28.10.2018 klo 19.36

sashan leffoja vois katella loopissa uusiks ja uusiks
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova