Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: taiteilija Dwayne Johnsonin uraitsemurha

09.07.2018 klo 16.00 | Luettu: 2115 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Southland Tales

Vain kanavalla 5.

Dwayne 'The Rock' Johnson (suom. "Väinö 'Kivi' Jormala") on aikamme ainoa näyttelijä, joka voi olettaa trillerin nimeltä "Talo" (Skyscraper) olevan yksi vuoden menestyneimmistä alkuperäiselokuvista. Hän tietoisesti päätti nousta asemaan Hammaskeijun jälkeen. Lastenleffojen ohella hän hylkäsi taidehomostelut: kirjaimellinen homostelu Be Coolissa toi rajoitetusti kiitosta ja kunnianhimoisin teos Southland Tales on katastrofi.

Outouden ystäviä Southland Tales piristää, mutta näyttelijätkin ovat todenneet, etteivät he tajua, mistä leffa kertoo. Kyseessä oli Hollywoodista, pornotähdestä ja kiristyksestä kertova parodia, mutta syyskuun 11. päivän terrori-iskujen jälkeen ohjaaja Richard Kelly lisäsi mukaan ideansa kotimaan turvallisuudesta ja kansakunnan tilasta. Ehkä visio avautuu, jos luet 360-sivuisen esiosasarjakuvan, jonka kirjoittaminen kuvausten aikana vei Kellyn "mielenterveyden rajamaille". Älynväläykset jatkuivat, kun Kelly lähetti työkopion Cannesin festivaaleille ja päätyi kilpailuun. Keskeneräinen leffa haukuttiin lyttyyn.

Väinö on kamala - kamalampi kuin koskaan painikehässä - tulkitessaan muistinsa menettänyttä toimintatähteä, joka tekee käsillä samaa juttua kuin Mr. Burns. Älä kysy, mitä muuta hän duunaa: juonikuvaus ei auttanut muistamaan. Michael Bay on oudoin kulttiohjaaja, jonka kanssa hän on sittemmin työskennellyt.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< AJ Annila ohjaa 'röy... Suomen paskin festar... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova