Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Marvelin muinaiset voimat nakuilevat vampyyreinä

30.09.2018 klo 16.00 | Luettu: 1786 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Only Lovers Left Alive

Vain Avalla.

Yli nelikymppisille naisnäyttelijöille ei löydy töitä? Väittämä ei ole kumoutunut, mutta on se lieventynyt. Tilda Swinton on onnistunut jatkamaan jopa eroottisena olentona 40 täytettyään ja nimenomaan nuorempien tahdissa. Young Adamissa Swinton höykyttää 10 vuotta nuorempaa Ewan McGregoria! Only Lovers Left Alivessa Swinton köyrii 20 vuotta nuorempaa Tom Hiddlestonia! Narnian tarinoiden jääkuningattarena hän lupaa tehdä yhdestä kakarasta "kuninkaansa ja paljon muuta"! The Grand Budabest Hotelin rakastaja Ralph Fiennes on vain pari vuotta Swintonia nuorempi, joten Swinton meikattiin noin 90-vuotiaaksi: otan sen vinkkinä siitä, ettei puuma ole lopettamassa.

Marvel-universumissa Swinton on ikivanha velho Muinainen ja Hiddleston on vielä vanhempi epäjumala Loki. Only Lovers Left Alivessa he ovat toisensa ikuisuuden tunteneita vampyyreitä, jotka elävät vertauskuvallista tai suoraviivaista väsyneen rock-tähden elämää. Veri on kuin huumetta: kokenut ei vedä mitä vaan. Jne. Klikkasit otsikkoa kuullaksesi nätistä kamera-ajosta, jossa molemmat näyttävät nännit ja sivupersettä. Tänään tv:ssä!

Mutta pitäisikö leffa katsoa? Jaa, no. Vampyyrit ovat tavanneet lukuisia historiallisia merkkihenkilöitä ja nauttineet taidetta useamman eliniän edestä. Hiddlestonin hahmon seinä on täynnä potretteja: on Johann Sebastian Bach, Oscar Wilde, Edgar Allan Poe, Mark Twain - ja Aki Kaurismäki. Unohda tissit ja veri, ja keskity pohtimaan, salliiko moraalisi tämän, niin katsomispäätöskin on oikea.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tänään tv:ssä: sci-f... Upea Janni Hussi var... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova