Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: sci-fisaagan päätös ensiesityksessä - mielikuvituksen aika on ohi

29.09.2018 klo 17.40 | Luettu: 1549 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 4 tuntia ja 20 minuuttia elokuvaan
Haihurrikaani 6 - Viimeistä viedään

Vain Foxilla.

Alkuperäinen nimi The Last Sharknado: It's About Time lienee se onnistunein tapa sanoa yhtäaikaa, että eeppinen saaga hakee uusia tuulia päätösosallakin (aikamatkustuksella) ja että koko sarja on hirveää kakkaa ja vihdoinkin ohi. Ensimmäisen osan slogan "Enough Said" jää silti iskevimmäksi alaotsikoksi, sillä roskaleffoilla on ollut todellisia vaikeuksia ylittää sen esittelemä idea hurrikaanin heittelemistä haikaloista.

Haihurrikaanin suosion vanavedessä sama firma on tuottanut lisää Mega Shark -elokuvia (megalodon kohtaa robottihain, sitten jättirobotin), lisää elokuvia monipäisistä haista (3-5 päätä), pari Planet of the Sharks -elokuvaa (Waterworld kohtaa Apinoiden planeetan) ja elokuvat Ice Sharks ja Lava Sharks. Haihurrikaanin sisarleffa Lavalantula ja sen jatko-osa 2 Lava 2 Lantula yhdistävät hämähäkin ja tulivuorenpurkauksen, mikä käy esimerkkinä epätoivoisuudesta. Haihurrikaani kärjistää sitä faktaa, että tuuli heittelee kaloja, kuten Iron Sky kärjistää faktaa paenneista natseista. Dinosauruksella ratsastus ei kummassakaan tapauksessa syvennä ideaa.

Mitä vastaavaa on tekemättä? Luonnonkatastrofit ja yhteiskunnan taantumat on loppuun nyhdetty. Mieleen tulee lähinnä #metoo-ilmiö. Sellaisia elokuvia toki on lukuisia, joissa vampyyrit vetelevät naruja kulissien takana, mutta näen hitusen potentiaalia tarinassa, jossa joka toinen ihminen paljastuu hirviöksi ja joka toinen uhriksi, vaikkei kukaan ole koskaan vaivautunut mainitsemaan hirviöitä. Louis CK ja Morgan Spurlock voisivat näytellä tavallista kiltimpiä lonkeropornoperkeleitä, joista toinen myöntää suihkineensa mustetta päälleen ihmisten edessä ja toinen vastaavaa nöyryytystä peläten myöntää lonkeronsa mahdollisesti eksyneen väärään paikkaan kännissä teininä. Sellaiseen saagaan aikamatka ongelman alkulähteille sopisi.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ensimmäinen varsinai... Tänään tv:ssä: Marve... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova