Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: 80-luvun kulttikomedia päivitettynä Nintendo-koviksille

14.10.2018 klo 18.25 | Luettu: 2827 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Blues Brothers 2000

Vain kanavalla 6.

The Blues Brothers on omanlaisensa musta komedia, joka onnistui sekä nostamaan hattua svengaavalle musiikille että rikkomaan leffoissa tuhottujen autojen ennätyksen. Muutamaa vuotta ennen Haamujengin luomista tähti ja kirjoittaja Dan Aykroyd pursusi ideoita, jotka ohjaaja John Landis järjesteli tarinaksi, jossa veljekset koettavat pelastaa orpokodin pistämällä bändin takaisin pystyyn. Hahmot olivat jo tuttuja sketsiohjelmasta ja toinen pääosapoika John Belushi oli komedian kuumimpia nimiä.

18 vuotta myöhemmin tehty jatko-osa ei ole arvosanoissa mitattuna täydellinen pohjanoteeraus, mutta on syitä, miksi se on monille yksi kaikkien aikojen kehnoimmista lämmityksistä. Belushi on kuollut. Aykroyd väitetysti oli valmis työskentelemään ilman palkkaa, mutta laadun vuoksi hän oli vähällä lähteä. Hän ja Landis olivat yhä kirjoittajia, mutta studiopomot sormeilivat leffaa luodakseen muodikkaan koko perheen hitin; muistelen joidenkin mainosten jopa viitanneen Men in Blackiin, koska bluesbroidit olivat miehiä mustissa ensin. James Brown on alkuperäinen Will Smith, autoja kosahtaa yksi enemmän ja yksi Belushin korvaajista on rasittava kakara - mikseivät liput myy?

On se nyt perkele, kun kakarat eivät osta edes Nintendo 64 -peliä, joka on ihan heitä varten tehty. Moderni versio studiopomojen villistä fantasiasta olisi se, jos tänä vuonna valmistuisi Coenin veljesten komedian Voi veljet, missä lienet? jatko-osa Voi pikkuveljet, missä lienet? ja siihen kytkeytyvä MOBA, jossa Soggy Bottom Boys ja Ku Klux Klan käyvät loputonta taistelua. George Clooney on aloitushahmo, mutta John Turturro on maksumuurin takana, joten kyllä luottokortti vinkuu.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ei hassumpaa, saippu... Sara Chafak somessa,... >

Keskustelut (3 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

14.10.2018 klo 18.41 2 tykkää tästä

Jos jotain niin tuossakin leffassa on paljon hyviä artisteja ja musiikkia. Eikä se leffa nyt ihan niin huono ole, mutta ykköstä ei voi millään voittaa.
lainaa
EiMullaMuuta

14.10.2018 klo 19.06 3 tykkää tästä

Aivan paska elokuva.
lainaa
fwgoivnd

15.10.2018 klo 19.08

goodman kovempi kuin belushi etta siita. sinansa ykkonen oli kyl mullistavampi
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova