Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: laiskin ateistivitsi sitten spaghettihirviön

14.06.2018 klo 19.10 | Luettu: 1351 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää viisi tuntia elokuvaan
Paul

Vain kanavalla 5.

Vitseillä on asiayhteys. Sitten vitsi rakentuu ja huipentuu. Paulissa asiayhteys on se, että tähti ja kirjoittaja Simon Pegg (suom. "Keppi on kuullut") on uskomuksiaan esillä pitävä ateisti. Vitsi alkaa rakentua, kun rasittavia narttuja tietoisesti näyttelevä Kristen Wiig tulee sönköttämään silmäpuolena kristittynä, että Jeesus olisi ampunut Charles Darwinin ja maailma on neljätuhatta vuotta vanha. Huipennus: Paul sanoo ämmälle suorat sanat! Paul on avaruusolento. Ämmä on nyt saanut kaikki tarvitsevansa todisteet luopuakseen uskosta ja siksi tiede (ufomies, jollaisiin monet uskovat) parantaa hänen silmänsä, mitä Jeesus ei tehnyt.

Esim. kristitty Kevin Smith voisi ohjata komedian, jossa rasittavia narttuja tietoisesti näyttelevä Kristen Wiig tulkitsee Simon Peggiä, joka tulee sönköttämään silmäpuolena ateistina, että Charles Darwin olisi ampunut Jeesuksen ja että maapallon litteydestä on tieteellisiä todisteita (litteysateisteja on olemassa). Huipennus: Paul sanoo ämmälle suorat sanat! Paul eli suomeksi Paavali on lomalla Taivaasta ja hän Jeesuksen voimalla parantaa Peggin silmän, mitä tiede ei tehnyt. Näin helppoa on käännyttää Pegg, nauraa Smith hysteerisesti.

Spaghettihirviövitsi menee näin: keksin juuri spaghettihirviön, joten se on täsmälleen sama asia kuin parituhatta vuotta kulttuuria ja filosofiaa. Paul sentään pilailee äärikristittyjen kustannuksella, kuten Smith on tehnyt pätevämmin mm. elokuvassa Red State. Samalla kanavalla ensin nähtävän The World's Endin kaltaisten makupalojen johdosta Pegg on yhä sympaattinen ja hauska mies ollakseen mulkku.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Englannin maajoukkue... Paukuttelua timantti... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

15.06.2018 klo 06.22

Spaghettihirviö on totta eikä mikään keksitty juttu.

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova