Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: tissivitsien pelko varjostaa hittifantasian mytologiaa

29.10.2018 klo 18.00 | Luettu: 1018 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 3 tuntia elokuvaan
Muumion paluu

Vain kanavalla 5.

Nopeasti kyhätty fantasiajatke satuilee perusperinteisesti kohtalon johdatuksesta. Paljastuu, että Rachel Weiszin hahmo oli edellisessä elämässä prinsessa Nefertiti ("Kauneus on saapunut"). Heh: ai Nevertitty, eli Epätissi? Tissivitsejä pelkäävä tiimi vaihtoi nimen muotoon Nefertiri. Nefertiti on kuuluisimpia egyptiläisiä kuningattaria ja häntä on epäilty vaaleaihoiseksi ulkomaalaiseksi ja Weisz on britti, joten historian päälle sontimisessa voisi olla edes neulanpään verran logiikkaa! Paheksun mitä vaan, jos saan otsikkoon tissit.

Se oli edistyksellistä, kuinka oikea näyttelijä Arnold Vosloo lainasi liikkeensä muumion animaatioversiolle ja täten vuorovaikutti normaalisti muiden kanssa. Kun muumiosta tuli kokonainen posliini-Kekkonen, Vosloon oli ajeltava koko vartalonsa kahdesti päivässä, koska hän on neiti ja vahaaminen sattui. Viikonloppuna nähdyssä Mitä nainen haluaa -komediassa Mel Gibson kiljui vahatessaan, koska käsikirjoitus käski, mutta tosiasiassa hän tylytti neitejä kuvaustauoilla, koska vahaus ei tunnu missään. Vain toinen karpaaseista on Oscar-voittaja.

Dwayne Johnsonin muuttuminen muoviseksi Skorpionikuninkaaksi ei ollut edistystä 2001, jos joku asiaa miettii. Hutiloitua tehostetta rukattiin viimeiseen saakka ja arvostelut kritisoivat aikanaankin sitä, että konsolipelihirviöllä korvataan mies, jolla karismaa tuntuu riittävän jo lyhyen debyytin perusteella. Kostoksi Johnson vei Brendan Fraserilta kaikki työt: G.I. Joe ja Matka maan keskipisteeseen vaihtoivat Fraserin Johnsoniin kakkosessa ja Skorpionikuninkaan omia leffoja on tehty Muumioita enemmän.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Brittiläisen heavy m... Jenni Vartiaisen Mon... >

Keskustelut (1 viestiä)

asdsaads

29.10.2018 klo 19.25 3 tykkää tästä

Enää 5 tuntia munakarvojen ajelemiseen.

Kirjoita kommenttiwww.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova