Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: koe Twin Peaks -hörhön sci-fispektaakkeli - ennen kuin Suomi voittaa

03.11.2018 klo 17.39 | Luettu: 3399 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Dyyni

Vain Yle Teemalla.

"Ken hallitsee maustetta, hallitsee universumia", ja ken tuntuu hallitsevan aivopieruja, on taiteilija. Dyyni (Dune) on David Lynchin ainoa epäonnistuminen ohjaajan itsensä mukaan: häneltä ei tipu triviaa, koska muistelu tekee kipeää, mutta hän ei mm. saanut leikata leffaa mielensä mukaan. Historiallisen kehno teos ei ole, mutta Twin Peaksin isää nolottanee jo se, että kömpelyys on osoitettavissa sen sijaan, että transsimainen liirumlaarum vaikuttaisi elämän tarkoitukselta. Alkuperäisen teatterikierroksen aikana katsojat saivat sanoja selittävän paperin, koska tarina on tarkoitus ymmärtää. Kuvittelen Lynchin yhä heräilevän huutamaan "miten niin on?!"

Elämää pidentävää "maustetta" on vain jättimatojen asuttamalla aavikkoplaneetalla, jossa teknologiaan erikoisen suhteen kehittänyt ihmiskunta harrastaa hovijuonittelua. Mauste on niin pirun himottavaa, että resurssien keräilyn ympärille rakentuvat reaaliaikastrategiat aloittanut Dune II on ensimmäinen peli, jonka vuoksi allekirjoittaneesta piti hankkiutua eroon; käskemättä en kotiin lähtenyt. Suomalainen Serral voittaa huomenna StarCraft II:n maailmanmestaruuden, eli kerää eniten kristalleja ötököillään, koska: Dyyni. Eilisissä peleissä häntä ei yllätetty jättimadolla.

Sci-fileffojen historia voisi olla toisenlainen. Lynch ohjasi Dyynin Jedin paluun sijasta, koska hän piti Star Warsia George Lucasin omana juttuna, ja toisaalta se olisi Ridley Scott, joka olisi ohjannut Dyynin Blade Runnerin sijasta, ellei Dyynin tuotanto olisi hidastellut. Dyynin oli tarkoitus olla trilogian alku, sillä kirjasarjassa riittää satuja. Blade Runnerin jatko-osan ohjaaja Denis Villeneuve kehittelee parhaillaan Dyynin uutta versiota.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Janni Hussi lisäsi s... Kauhutoimintaleffa O... >

Keskustelut (1 viestiä)

Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

04.11.2018 klo 13.43 1 tykkää tästä

Suomi voitti 4-2.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova