Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: erään Marvel-jatkumon oma Yön ritari

26.06.2018 klo 17.00 | Luettu: 1849 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää viisi tuntia elokuvaan
Fantastic Four

Vain Foxilla.

Kaikki on suhteellista. Päteviä Batmaneja riittää ja kehnoimmatkin ovat parempia kuin Fantastic Four 2005. Tämä Four on silti kruununjalokivi vuosien 1994 ja 2015 versioihin nähden. Nollabudjetin muovikakka -94 tehtiin oikeuksien säilyttämisen vuoksi, eikä sitä voi katsoa laillisesti. 2015 studion ja känkkäränkkäohjaajan näkemyserot johtivat ydinjätteeseen, jolla tuskin oli tilaisuutta onnistua, sillä se koetti tehdä hassuista sankareista synkkiä.

2005 sairaanhoitaja sanoi tulimiehelle "olet kuuma". Tulimies vastasi: "kiitos, niin sinäkin". Tuo ainoa muistamani hetki syystäkin huipentaa trailerin, joka noin muuten aiheuttaa kutkaa ja kylmää hikeä jokaiselle, joka todella välittää: hävettää niin pirusti. Mutta entä jos neljättä versiota ei tehdä? Olisiko tämä jo 2025 taidehistoriaa, jonka katsominen on älykkyyden merkki, koska entisajan vajakkien ymmärtäminen on haastavaa?

Esimerkki: Fourin luonut mestari Stan Lee on vajakki, jos kuvittelet hänen parhaan sarjakuvansa olevan yritys pyrkiä alalle vuonna 2018. Leen mukaan Michael Chiklisin näyttelemä Möykky on ison kankaan parhaita Marvel-hahmoja ja Lee on oikeassa, jos hän uskoo olevansa jo 80-luvulla. 2018 naissankarien sooloilut ovat vasta alkamassa, joten on yhä noloa, että Fouriin kirjoitettiin lisää seksismiä, kun hemaiseva Jessica Alba suostui Näkymättömäksi naiseksi. Mutta ehkä klassikkosankari pikkupöksyissä on arvokas arkeologinen löytö vuonna 2025 siinä missä hullabullasaaren hedelmällisyyspatsas.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Snoop Dogg elokuussa... Kesähippi 2018, näin... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova