Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Indiana Jones ja saakelin ämmä

26.05.2018 klo 17.00 | Luettu: 3081 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Enää viisi tuntia elokuvaan
Indiana Jones ja tuomion temppeli

Vain Nelosella.

Sadistisin, hauskin ja paras Indiana Jones on sulka eukostaan eronneen äijäpahan hatussa. Ohjaaja Steven Spielbergin mukaan Kadonneen aarteen metsästäjät on vain vanha seikkailu hyvin tehtynä... Tuomion temppeliä hän sen sijaan on pyytänyt anteeksi painottaen, ettei leffa edusta hänen tunteitaan. Kirjoittaja George Lucas on myöntänyt synkistelleensä liikaa, koska häntä kiukutti avioeron vuoksi.

Uusi naispäähenkilö on turhamainen yökerhoprinsessa, jota edes näyttelijä Kate Capshaw (suom. "Puhdas myssypusikko") ei pitänyt muuna kuin typeränä kiljuvana blondina. Hahmoa tuskin on tarkoitus ajatella suorana vertauksena Lucasin Oscar-palkitusta ex-vaimosta, sillä tällöin kyseenalaista olisi sekin, että Indy harrastaa perheväkivaltaa pienessä maistissa eli väitetysti syyntakeettomana.

Taide syntyy tunteista, ristiriidoista ja rohkeista kärjistyksistä. Capshawin hahmo on harvinaisen typerä kiljuva blondi eli jotakin puhdasta ja ensimmäisen osan lapsimorsian ja kolmosen petollinen jääkuningatar todistavat Lucasin naiskuvan olevan laaja. Capshawin kanssa naimisiin mennyt Spielberg ei voi väittää, etteikö Capshawin tunteellinen, hahmon narsismista voimaa hakeva suoritus olisi myös viehättävä.

Lucasin normaali kirjoitusprosessi:


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Mediahuhu, Kimi siir... Aussipunkkari Hard-O... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova