Tuorein sisältö

Marvel tunnistaa trendit ja kenties reagoi Iron Fist -kritiikkiin: Shang-Chi saa oman elokuvan

03.12.2018 klo 22.58 | Luettu: 1949 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Iron Fist on länsimainen Marvel-hahmo, joka on vuodesta 1974 lähtien harrastanut aasialaisia kamppailulajeja ja mystiikkaa. Tv-sarjaversio sai kritiikkiä paitsi laadusta, myös siitä, ettei Marvel käyttänyt tilaisuutta hyväkseen ja tehnyt hahmosta aasialaista tai aasianamerikkalaista. Toisaalta pieni osa paheksujista ilmoitti, että se vasta loukkaavaa olisikin, jos hitohuitsaka-ninjasta tehtäisiin aasianamerikkalainen. Kaikki aasialaiset eivät osaa karatea.

Ehkä ongelman ratkaisee tämä. Oman elokuvan saa vuonna 1973 luotu Marvel-hahmo Shang-Chi, joka on hirmuinen kung fu -mestari ja kotoisin Kiinasta. Kiinalainen ihmemies kykenee myös... monistamaan itsensä rajattoman monta kertaa. Joku loukkaantuu tästäkin.

Marvel on palkannut käsikirjoittajaksi kiinalaisamerikkalaisen Dave Callahamin, jonka kädenjälki näkyy mm. The Expendablesissa, vuoden 2014 Godzillassa ja Wonder Womanin tulevassa jatko-osassa. Myös ohjaajaksi etsitään aasialaisia juuria omaavaa henkilöä.

Wonder Woman, Marvelin Black Panther ja romanttinen komedia Crazy Rich Asians ovat viimeaikoina osoittaneet, että leffa voi olla kultakaivos, vaikkei pääosassa olisi valkoinen Chris.

Lähde: Deadline

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Black Sabbath -legen... Tikkurila Festivaali... >

Keskustelut (2 viestiä)

fnwoivn

03.12.2018 klo 23.18 1 tykkää tästä

shang chi on loukkaava stereotypia. aasialainen on loukkaava.
lainaa
dadsdsa

04.12.2018 klo 07.15 2 tykkää tästä

Pahoitin mieleni tuosta rasistisesta aasialaisviittauksesta.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova