Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: uskot Cumberbatchin pervoilleen Ruotsissa, mutta tekikö hän hyvääkin?

07.12.2018 klo 17.00 | Luettu: 1042 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Viides valta

Vain Nelosella.

Benedict Cumberbatch näyttelee Wikileaksin perustajaa Julian Assangea, joka oli otsikoissa viimeksi eilen. Tuoreen uutisen mukaan Assange voi viimein poistua Ecuadorin Lontoon suurlähetystöstä, mutta yksityiskohdat ovat epäselviä. Ecuadorin presidentin mukaan Britannia on luvannut, ettei Assangea luovuteta sellaiseen maahan, jossa hänen henkensä on vaarassa. Yhdysvalloissa mies voi saada kuolemantuomion vuodettuaan nettiin suunnattoman määrän salaisia asiakirjoja. Ruotsi ei enää vaadi häntä vastaamaan mahdollisista seksuaalirikoksista.

Kritisoitu elokuva tehtiin liian aikaisin tarinan ollessa kesken ja hyvin hämärä. Toki aiheesta on kirjojakin kirjoitettu ja nokkelana vetona leffa itse huomauttaa, ettei noihin kirjoihin perustuva leffa välttämättä kerro totuutta. Cumberbatchin suljetulla saarella kypsynyttä omituista karismaa käytetään vielä omituisemman miehen tutkimiseen. "Fake news!" oli looginen ensireaktio, kun vallanpitäjille hyvin vaarallista miestä syytettiin yhtäkkiä pervoilusta, mutta jos Louis C.K. on valmis pettämään ihmiskunnan, joku valkotukkainen Cumberbatch takuulla voisi myydä mummonsakin Venuksen bordelleihin.

Assange pyysi Cumberbatchia jättämään projektin ja Wikileaks julkaisi käsikirjoituksen ja muita tietoja leffaa protestoidakseen. Moni tuskin vakavissaan piittaa tekijänoikeuksista, kun tilanteen muut ulottuvuudet ovat moninkertaisesti painavampia, mutta Robin Hoodistakin menee maku, jos hän varastaa vähän myös pelivelkansa kuitatakseen. "Tasapainoisimman" mielipiteen aiheesta tarjonnee Donald Trump, joka on vaatinut kuolemantuomiota Wikileaks-tyypeille ja ilmoittanut rakastavansa heitä riippuen siitä, miten hän itse sivustosta hyötyy.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Liigavahti-sovellus ... Kaikki päättyy (mutt... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova