Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: paluu pyllymieheksi on ihan pyllystä Jim Carreyn itsensä mukaan

14.12.2018 klo 16.00 | Luettu: 1621 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Ace Ventura - luonto kutsuu

Vain Subilla.

Jim Carrey on tehnyt vain pari jatko-osaa, koska jo ensimmäinen osoitti hänelle, ettei luova energia rätise, kun yrität muistella, mitä teit viimeksi. Lausunto kuulostaa loogiselta, kunnes muistat, että lähes kaiken voi ajatella päinvastoin. Jo ensimmäinen Ace Ventura on toistoa. Carrey on roolissa persoonallinen, mutta hän on persoonallinen täsmälleen samalla tavalla kuin sketsishow'ssa, jossa hän näytteli "ylitsevuotavaisen itsevarmaa homoa". Lähinnä mielenkiinnon kohde on vaihtunut: jopa repliikki "alrighty then" kuuluu sketsihahmolle, eikä sitä käsikirjoituksessa ole. Carrey ei näyttele aina samaa hahmoa, mutta läpimurto tapahtui loogisesti toistamalla hittejä, kun isompi tilaisuus avautui.

Yhtä kaikki Carrey oli toistanut tarpeeksi ja kuvauksissa oli väitetysti ikävää. Carrey ei pitänyt Acen uudesta lepakkopelosta (lepakko on itsevarman homomiehen paras ystävä) ja häntä arvelutti alkuasukkaiden kuvaaminen hullabulla-heimona ja hän sairastelikin (enemmän tai vähemmän fyysisesti). Hän kuittasi 15 miljoonaa dollaria, eli 43 kertaa enemmän kuin vuotta aiemmin, joten hän ehdottomasti oli taiteilija tuumatessaan tuolloin, ettei hän voi tehdä Ace-leffoja lopun ikäänsä.

Hienoa, että Carrey löysi sisällökkäämpiä rooleja, mutta ehkä tämä sarja olisi ansainnut kunnolla lässähtää ennen loppumista, sillä enemmän hullua energiaa Carreylla on kuin vanhana miehenä ja ikonisia hetkiä on useita. Vain yksi mies voi imitoida Tarzania pyllyllään katu-uskottavuutensa kärsimättä ja eräs kohtaus tekisi jopa Leijonakuninkaasta hauskemman.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Metallisuosikki In F... Netflix tilasi telek... >

Keskustelut (1 viestiä)

GabeWalker

Rekisteröitynyt 08.05.2017

16.12.2018 klo 16.36 1 tykkää tästä

Täähän on vähintään yhtä hyvä kuin se eka. Ainoa miinus on, että tässä ei ole naista, jolla on penis.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova