Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Matthew McConaugheyn floppiseikkailu huuhtoo rahaa viemäriin

26.10.2018 klo 16.00 | Luettu: 3020 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 5 tuntia elokuvaan
Sahara

Vain Herolla.

Matthew McConaugheyn ja Penélope Cruzin seikkailu Sahara löytyy Hollywoodin isoimpien floppien listalta. Ongelmista on tarjolla runsaasti tietoa vuotaneiden asiakirjojen vuoksi, mikä ei tarkoita, etteikö moni hitti tyrisi vastaavasti. 46 sekunnin lento-onnettomuus kustantaa 2 miljoonaa dollaria? Se ei tue tarinaa, joten kohtaus leikattiin - kun se oli kuvattu. Siitä ohjaajan piti neuvotella pidempään, kun kaljamainoksena toimiva hetki ei tukenut tarinaa, sillä kaljamainoksesta voi saada sen 2 miljoonaa. Käsikirjoitukseen käytettiin kaikkiaan 14,1 miljoonaa, joten ehkä se olisi kannattanut raapustaa valmiiksi.

Rahaa säästettiin halvalla marokkolaisella työvoimalla ja jopa ostamalla paikallisilta tavaraa kirpputorihinnoin. Cruz palkattiin Salma Hayekin sijasta, koska eurooppalainen näyttelijä auttoi saamaan tuntuvat verohelpotukset. Näyttävien tähtien meikkaamiseen paloi 800 000 dollaria, joten ehkä rumempi sakki olisi vienyt studion konkurssiin. Satoja tuhansia dollareita kului tippeihin, lahjuksiin (budjetissa lukee "bribe" eli "lahjus") ja jopa poliittisiin sellaisiin, mikä saattoi olla laitonta Yhdysvaltain lakien mukaan.

80 miljoonan dollarin budjetti pääsi venähtämään 160 miljoonaan, mihin ropisee päälle muita kuluja. Tappiota tuli asiantuntijoiden mukaan 78-100 miljoonaa. Leffan tekeminen oli täten järkevää kuin Titanicin nostaminen: McConaugheyn hahmo Dirk Pitt on seikkaillut myös Richard Jordanin näyttelemänä elokuvassa Nostakaa Titanic, joka floppasi niin komeasti, että tuottajan mukaan Atlantin valtameren laskeminen olisi maksanut vähemmän.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Joko testasit Sannin... Mangahitti My Hero A... >

Keskustelut (2 viestiä)

Seppö

26.10.2018 klo 20.33 2 tykkää tästä

Harmi, ettei nämä Pitt-seikkailut tunnu lainkaan toimivan elokuvina. Cusslerin kirjat ovat (tai olivat) tosi viihdyttäviä ja niistä saisi helposti osaavissa käisissä Uncharted tai Mission: Impossible tason blockbuster-rymistelyjä.
lainaa
GabeWalker

Rekisteröitynyt 08.05.2017

27.10.2018 klo 13.17 2 tykkää tästä

Katselin vahingossa vikan tunnin tästä. Ihan toimivaa Indiana Jones -tyyppistä seikkailua komeissa aavikkomaisemissa ja sopivasti kieli poskessa -meininkiä.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova