Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: Oscar-tason hätäpaska

12.12.2018 klo 18.00 | Luettu: 1482 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 3 tuntia elokuvaan
Morsiusneidot

Vain kanavalla 5.

Jos leffa ei sytytä, kerran se vain katsotaan ja silloin ruokamyrkytyksestä kärsivä Melissa McCarthy kakalla käsienpesualtaassa muiden morsiusneitojen oksennellessa toistensa päälle on ainoa mieleen jäävä kohtaus. Siitäkö hyvästä lohkesi Oscar-ehdokkuus sekä McCarthylle että käsikirjoitukselle? Vihdoinkin naisetkin tekevät tätä? Viisi tähteä? Katsoin kohtauksen uudestaan ja luin arvosteluni pitkästä aikaa. Ai niin. Minähän pidin siitä kohtauksesta, vaikka olen vuosia nyökytellyt mukana, kun sitä on kritisoitu. Eritteet ovat vain puolet totuudesta: ruokamyrkytyksen hitaammin saavien neitojen reaktiot ovat hilpeitä.

Triviatiedon mukaan tähti ja kirjoittaja Kristen Wiig tavoitteli hienovaraisia otteita ja pojat eli ohjaaja Paul Feig ja tuottaja Judd Apatow vaativat kakkaa. Jalot tavoitteet eivät tarkoita, että ideat toimisivat. Leffan huumori nojaa vahvasti tyttöjen improvisointiin ja kun Wiig selkeämmin toimii molemmissa tehtävissään, eli törttöilee yksin, taso romahtaa. Wiigin neuroottisesti nykivä naama toimii upeasti elokuvassa Welcome to Me, joka kertoo mielenvikaisesta itsekeskeisyydestä, mutta sama temppu käy vanhaksi muissa yhteyksissä.

Ehdokkuus sinänsä kuulostaa loogiselta, jos hömppäkomedia kehittyy tutkielmaksi yhdestä moniongelmaisesta naisesta ja hänen ihmissuhteistaan, mutta onko tätä joskus ylistetty sellaiseksi? Leffa on virallisesti se tyttöjen tuhma sikailukomedia, joka todisti ulvoen ja närhen munat näyttäen, että tytötkin voivat tehdä näitä ja menestyä. Oscar pitäisi antaa faneille (ja valittajille), jotka käsikirjoittivat päissään, että tämä on tasan sitä, mitä traileri sanoo.

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Atomirotta julkisti ... Vappu Pimiä ja Duuds... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova