Tuorein sisältö

Tänään tv:ssä: realistinen mafiakuvaus vei kirjoittajan tappolistalle

14.11.2018 klo 18.00 | Luettu: 2015 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Enää 4 tuntia elokuvaan
Gomorra

Vain Yle Teemalla.

Toimittaja Roberto Saviano julkaisi vuonna 2006 kirjan, joka kertoo Camorra-mafiasta, joka on Italian vaikutusvaltaisin ja häikäilemättömin rikollisjärjestö. "Systeemiksikin" kutsuttu Camorra koostuu ryhmistä, jotka riitelevät toisinaan keskenään, mistä huolimatta ja johtuen järjestö on vielä sitkeämpi kuin perinteinen ylhäältä johdettu mafia. Saviano paljasti salaisia yksityiskohtia järjestön bisneskytköksistä ja muista puuhista.


Tästä hyvästä järjestö lupasi tappaa hänet vuoden loppuun mennessä, mutta hän on hengissä ja poliisin suojelussa. Kirjasta tuli menestys ja se johti muutama vuosi sitten tv-sarjaan ja sitä ennen tänään nähtävään kiiteltyyn elokuvaan. Elokuva kertoo viisi tarinaa ihmisistä, joiden kohtalot kytkeytyvät järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Unohda hedelmiä suuhun tunkeva Marlon Brando; todellinen rikollisuus on rumaa ja vastenmielistä.


Camorralta kalskahtava nimi Gomorra viittaa Raamatun kaupunkiin, jonka Jumala posautti saatuaan synneistä tarpeekseen. Camorran murhaama pappi julkesi väittää, että on aika olla jotakin muuta kuin Gomorra. Saviano tunsi hänet henkilökohtaisesti ja käsitteli tapausta kirjassa. Elokuva kertoo, kuinka vuosisatojen korruptio nostaa päätään yllättävissäkin yhteyksissä, sekä nuorista karpaaseista, jotka tietävät olevansa kovia kuin Scarface.


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Pimeää marraskuuta p... Jenkkiräppärin Helsi... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova