Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 6/73: kaiken pahan alku onkin Tyrionin mällisoppa

12.01.2019 klo 17.40 | Luettu: 3162 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 6
A Golden Crown


Dany pärjäilee barbaarien Pelkokertoimessa syömällä sydämen ja oksennustaan - jos luet tätä tietämättömänä, voin vakuuttaa, että kerronta on kaunista! Tyrion paljastaa oikeudessa onanoineensa siskonsa keittoon. Sitä en muistanutkaan. Se taisi vaikuttaa Cersein makutottumusten kehitykseen. Paljastus ei Tyrionia vapauta, joten Bron edustaa häntä Mortal Kombatissa, joka ei ole George R.R. Martinin välkyimpiä ideoita, vaikka sitä muistaakseni kritisoidaan tarinan sisälläkin. Tyypit mätkivät ja voittaja on viaton rikoksiinsa, kuten noita on syytön, jos hän veteen viskattuna hukkuu.

Ongelma näkyy, kun Ned heti perään tuomitsee kuolemaan siviilejä pätkineen Vuoren, joka ei ole paikalla, mutta joka Tyrion-kohtauksesta päätellen voisi silpaista kahtia yhden äijän lisää ja olla syytön. Eikä se Tyrioninkaan juhlavin hetki ole, kun hän ensin juoniteltuaan suostuu kolikonheittomatsiin, vaikka tuntuisi, että järjen puhuminen Catille edellisen jakson yhteisen kokemuksen jälkeen olisi varmempi veto. Bronista sentään maalautuu pähee kolli.

Prinssi kultakutri onkin insestin luoma äpärä. Nedin oivallusta latistaa se, että Lannisterien kultaisiksi alati kuvaillut kuontalot voivat jaksosta riippuen näyttää jopa tummanruskeilta. Se on näppärä siirtymä, kun prinssi kultakutrin tulevaisuuden pohdinnasta siirrytään kirpaisevaan kohtaukseen, jossa prinssi lohikäärme poistetaan kuvioista kultaisella suihkulla. Dany on sävähdyttävän pelottava reagoidessaan tyynesti siihenkin. "Tuli ei voi tappaa lohikäärmettä." Sain kylmät väreet uudestaan, kun kirjoitin tuon.

Kun rampasatulaa testaava Bran joutuu väijytetyksi, mukaan tarttuu Röllin kuuma sisko Osha, jonka tv-versio on kirjailijankin mukaan paras. Vihdoinkin siis erotiikkaakin.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 5+1 kertaa
Tippa silmässä: 5+2 kertaa
Seksivau: 0+1 kertaa


< Jakso 1-5 --- Jakso 1-7 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Taide yrittää tappaa... He-Man-, Barbie- ja ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova