Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 10/73: tissifantasiasta tulee taidetta

16.01.2019 klo 16.00 | Luettu: 3631 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 10
Fire and Blood


"Täydellisellä" voidaan tarkoittaa komeinta ja ehyintä, asenteesi uudistanutta klassikkoa, mutta jos vähän rajataan, niin kymppi on täydellinen montaasijakso loputtomalle tv-sarjalle. Satoa niitetään. Vaikkei edellinen huijausjakso elävöittänyt Robbin saavutuksia, pokkuroinnille persona tunsin ne, kun hänet mylvittiin pohjoisen kuninkaaksi. On kaunista, kun Jonilta lähtee pallo käsistä ja takaa-ajavat kollegat paljastuvat ystäviksi, jotka taivuttelevat hänet takaisin. Tv-sarjalogiikka nostaa koomisesti päätään, kun yövartion pomo uhoaa alun olleen tässä ja että nyt lähdemme joukolla jäätä särkemään - mutta vuoden tauko tarvitsee trailerimaista energiaa.

"Roope-kunkku hävis matsin, mokas viime testit; jellona söi hältä kullin, possu järjesti kestit." Joffrey vie trubaduurilta kielen ja Sansaa mätkitään, mutta tyttö alkaa karaistua irtopäiden varjossa. Hänen ja korkealla seisovan Joffreyn kohtalo on sekunneista kiinni - ja minikäänne on sisällökäs, kun härski Hurtta pysäyttää Sansan paljastamatta huomiotaan muille. Tyrion saa kunnioitusta isältään kenties ensi kertaa. Heikoin hetki on Varysin ja Pikkusormen jutustelu ja vain siksi, että se on toistoa. Jopa seniilin maisterin satunnaiset houreet bordellissa ansaitsevat kiitosta huumorin tasatessa tunteiden vuoristorataa.

Khal Drogo on aivokuollut. Jason Momoa on elämänsä roolissa! Psykopaattitesti: onko Matami Mirri oikeassa vai väärässä tuhottuaan Drogon ja hänen perijänsä, jonka oli määrä vallata maailma? Yhtä kaikki Danyn näkökulma liikuttaa, kun hän Tukholman syndroomaa syleiltyään joutuu tekemään Drogolle yksi-lensi-yli-käenpesät. Huipennus eli Danyn nouseminen tuhkasta alastomana lohikäärmeiden kanssa on täydellinen käänne tälle tarinalle tässä vaiheessa ja esimerkillisen loistavaa tissifantasiaa, jos puhumme alastomuuden dramaattisesta efektistä, emmekä siitä, miten messevät, silikonimaisen suuret ja terhakat, mutta fantasian sääntöjen mukaan aidot, eli varmasti kimmoisat tissit erinäisillä karseilla, ihanilla örkeillä on. Nedin kuoleman tavoin hetki on alustettu ja ansaittu ja silti se tulee sopivan kutkuttavasti takavasemmalta. Se on alku merkittävälle messiasmyytille - ja vihollisen polttaminen elävältä sen yhteydessä täsmentää minkälaiselle.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 9+1 kertaa
Tippa silmässä: 9+3 kertaa
Seksivau 1+1 kertaa


< Jakso 1-9 --- Jakso 2-1 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Haamujengi palaa ens... No tämäpä oli nopeaa... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova