Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 61/73: kuuma koira liikuttuu luista

28.03.2019 klo 22.45 | Luettu: 2472 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 7: Jakso 1
Dragonstone


Arya on opiskellut naamanvaihtoninjaksi kuin Harry Potter velhoksi! Nyt hän voi viedä kääkältä naaman ja imitoida häntä täydellisesti ääntä ja ruttuisia käsiä myöten, eikä sarja ole tarjonnut minkäännäköistä vinkkiä siitä, miten tämä toimii ja milloin hän tempun oppi. Kymmenien vihamiesten myrkytys on kelpo kohtaus normaalin ninjailun kilpasarjassa.

Rakastan kaikkea Hurtan kohtauksissa, joissa hän saapuu aiemmin ryöstämäänsä mökkiin tulihihhuleiden kanssa. Tulen merkitsemä mies näkee tekojensa seuraamukset ja ensi kertaa näkyjä lieskoissa, ja molemmat asiat tekevät häneen vaikutuksen. Aryan naamajuoni voisi toimia vastaavasti. Pieraisen tyhjästä skenaarion: mitäpä jos taikanaamavoima ei aktivoidu, ennen kuin "monikasvoinen jumala" siunaa seuraajan, mutta Arya saa voiman, kun hän luopuu sen tavoittelusta rikkomalla naamakultin korruptoituneet perinteet? Tarina on tässä vaiheessa kohtalon johdatusta joka tapauksessa, joten juonihaarniskoista voisi koettaa tehdä elämyksellisiä.

Lannisterit ja piraattipuolue liittoutuvat: Euron yrittää jälleen perustella olemassaolonsa, ja onnistuu, koska kuulolla on joku, jolla on merkitys. Dany saapuu viimein päämantereelle, tai ainakin jo Ahvenanmaalle, jossa hän on syntynyt. Danyn kosketellessa kotirannan hiekkaa, on ihmeellistä fiilistellä, että kirjat vuonna 1996 aloittanut odottaa tätä yhä. Kun seuraava romaani julkaistaan 2026, olisi kosmisen vitsikästä, jos Dany sanoisi senkin lopuksi "nyt aloitetaan".

Elämyksellisen elokuvamaisuuden huipentuma on montaasi, jossa kirjastonhoitajaksi päätynyt Sam annostelee läskisoosia ja tyhjentää paskapottia sen hämärtyessä, kauhooko hän oikeaa asiaa oikeaan astiaan. Tämähän vaatii jo visiota.


Keskiarvo 61 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 60+1 kertaa
Tippa silmässä: 82+1 kertaa


< Jakso 6-10 --- Jakso 7-2 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Metallican Lars Ulri... Olli Lindholmin kuol... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova