Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 39/73: muurit ovat kuin pyöriä - ne toimivat!

28.02.2019 klo 20.30 | Luettu: 2662 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4: Jakso 9
The Watchers on the Wall


Muurit todella toimivat läskien, sadististen, parturia kaipaavien satusetien keskiaikaisissa fantasioissa. Kun 100 000 mamua hyökkää, 100 rajavartijaa ottaa torjuntavoiton. On väitetysti hyviäkin mamuja. Mutta mikseivät suvakit puhu mammutilla ratsastavista jättiläisistä, joiden räiskimät nuolet iskevät kuin katapultit?!

Pääkaupungin kärhämän ohjaaja Neil Marshall toteuttaa vastaavasti taistelun, jossa äpärät, rosvot, raiskaajat ja murhaajat puolustavat valtakuntaa samanlaisilta mutta toisinaan kannibalismiin syyllistyviltä rölleiltä. Jakso on jälleen tyylilajin kirkkainta kärkeä ja kriittiset mietteet tukeutuvat lähinnä siihen, että se toinen jakso oli parempi. Teoriassa taistelun lopputulos voisi jälleen mennä kahteen suuntaan, mutta pöheikön päällysmiehen näkökulmalle ei suoda sekuntiakaan, joten kyse on altavastaajien ja möykkääjien sodasta, jossa ensiksi mainittujen tappio ei tunnu aidolta vaihtoehdolta.

Pienen Ollie-paran vanhemmat syötiin, mutta nyt hän vaihtaa pelon rohkeuteen ja pelastaa saagan suurimman sankarin Jonin - tappamalla Ygritten, joka fanien fantasioissa olisi saattanut palata Jonin kainaloon. Ollie on psykopaattitesti. Häntä on vihattu pyhällä raivolla netissä, koska hän on omaa mieltä.

On kaikkea kivaa, eeppistä ja herkkääkin. Samista tulee mies, kun hän saa uuden tilaisuuden suojella Gillyä. Tappelu tunnelissa jättiä vastaan jätetään näyttämättä ja antikliimaksin maku koetetaan peittää tyylivalinnoilla, mutta ei onnaa: jos korkeasta fantasiasta sensuroi korkeimman fantasian, ideaa ei olisi kannattanut mainitakaan. Jos urputan, jakso ei voi olla yhtä hyvä kuin Blackwater.


Keskiarvo 39 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 38+1 kertaa
Tippa silmässä: 55+3 kertaa


< Jakso 4-8 --- Jakso 4-10 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Tuore Oscar-kuningat... Beverly Hills 90210 ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova