Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 42/73: taas tulee Xenaa ikävä

05.03.2019 klo 21.30 | Luettu: 2423 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5: Jakso 2
The House of Black and White


Aryan vaihto-oppilasvuodet alkavat. Tiedossa on hyvää ja huonoa, sen ollessa vakio, että Aryalla on juonihaarniska kuin Xenalla, onhan laajan sivujuonen ainoan oikean hahmon merkittävä jotakin. Mitä kirjoihin tulee, Yrjö Ärrimurri Martini luultavasti odottaa potkaisevansa tyhjää, jotta juonien perustelu jää sen piruparan harteille, joka kirjoittaa saagan loppuun muistiinpanojen pohjalta.

Jaime aikoo iskeä Dorneen. Sitäkin katsoo, mutta sekin on xenailua, joka oli riistäytyä käsistä viimeksi Danyn toisen kauden kohtauksissa. Välimerellisiä kulttuureja kuvatessaan sarja syyllistyy toisinaan 90-luvun asetelmallisuuteen ja epäuskottaviin maisematehosteisiin. Niukasti aikaa saaneen ja merkityksettömän tyttären pelastaminen vahvistaa Jaimenkin olevan tärkeämpi kuin se, mitä hän kulloinkin tekee.

Brienne tarjoutuu suojelemaan Sansaa hengellään. Ei tarvitse, joten Briennen on tapettava kolme äijää matkalla ulos tilanteesta, koska onhan se pelottavaa, että kaveri, jolle sanoit ei, jatkaa hengittämistä. Elämän ei pitäisi olla näin halpaa tässäkään sarjassa.

Dany on vielä typerämpi kuin Joffrey teloittaessaan julkisesti uskollisen palvelijan, joka teki omin luvin sitä, mitä Dany tekisi ilman neuvonantajia. Armoa rukoillut kansa yllättäen suuttuu. Tyrionkin on tulossa neuvomaan – mutta hän ei tiedä sitä vielä, joten hän jatkaa dokaamista. Ei mikään oikeasti huonoa ole, eikä Danyn moka ole käsikirjoittajan virhe, mutta ainoa oikeasti hyvä hetki on Jonin kruunaaminen yövahtien pomoksi, joten unohduin ikävöimään Lucy Lawlessin virnistystä.


Keskiarvo 42 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 41+1 kertaa
Tippa silmässä: 60+0 kertaa


< Jakso 5-1 --- Jakso 5-3 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Joel Harkimo 29 vuot... Päivän huonoin pikku... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova