Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 38/73: peniksellä ja palliraivolla ei tee mitään

26.02.2019 klo 15.00 | Luettu: 3635 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4: Jakso 8
The Mountain and the Viper


Tähän viittasin Oscar-jutussa. Harmaa mato järkeilee totisena, että penis kannatti menettää, koska muuten kaikki olisi jäänyt kokematta: myös ihana, alaston Missandei. Tarina toivottomasta rakkaudesta on vain sivuraide, mutta konseptiltaan se ei voisi olla eeppisempi. Juhli kaikkia kokemiasi vääryyksiä! Jos päätäsi ei olisi potkittu pilalle, olisitko muka päätynyt seuraamaan Tinker Tasks -sarjakuvaa, tai muuta elämyksellisen hämärää?!

Villit hyökkäävät kylään. Se on rutiinia, mutta: katkeamaton otos röyhtäilevästä kuppaisesta huorasta antaa tunnelman kypsyä tovin ja uskottavuus tekee teurastuksesta traagisempaa kuin se oli viimeksi. "Löyhkä" "näyttelee Theonia" eli itseään ja valtaa Ramseylle linnan. Theonin traumat ovat käteviä, mutta on jännittävää, kun hän on vähällä mokata, ja hervotonta, kun hän ilman tarkoituksellista ironiaa lupaa, että Ramsey kohtelee antautujia yhtä hyvin kuin häntä (heidät nyljetään). Sansa vääristelee faktoja ja tunteita valehdellakseen Pikkusormen pois pulasta. Pikkusormi on sosiopaatti, mutta jos hän aiemmin piti Sansaa seksikkäänä Catin korvikkeena, tällä hetkellä hän kokee versiotaan rakkaudesta. Se, etteivät Arya ja Hurtta etenekään laaksoon, koska he eivät tiedä Sansasta, on kosmista kettuilua katsojallekin ja Aryan kikatus juhlii sitä.

Tyrion on huolissaan Oberynin taistelutaidoista, jotta fiksu katsoja luulisi sarjan kusettavan tyhmiä katsojia, jotka jännittävät, vaikka sankarit voittavat aina - höhö! Tanssivan muotipartakostajan ja haarniskakolossin matsi on parhaita, mitä keskiaikafantasialla on tarjota. On psykologiaa, painoa ja tyyliä ja shokkilopetus saa jälleen kyseenalaistamaan sen, mitä olemme katsomassa. Se on täydellistä hämäystä, kun Oberyn jatkaa tunnustuksen vaatimista korstolta ja hutaisee syyttävällä sormella hänen esimiehiään. Katsoja aistii, että kohtauksella on laajempi merkitys kuin Oberynin kosto, mutta on helppo luulla, että tulossa on vaikkapa sodanjulistus, kun pieni ja ovela mies on ensin kaatanut Lannisterien ylivoiman edustajan?

Hello. My name is Inigo Montoya. You killed my father. Prepare to die! Juu ei.


Keskiarvo 38 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 37+1 kertaa
Tippa silmässä: 52+3 kertaa
Seksivau: 6+1 kertaa


< Jakso 4-7 --- Jakso 4-9 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Universumien tomu (K... Tänään tv:ssä: Bill ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova