Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 41/73: kö(köh)köin kausi alkaa?

04.03.2019 klo 21.30 | Luettu: 2541 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5: Jakso 1
The Wars to Come


Putki on ollut nautinto, mutta 5. kausi arveluttaa. Sarja tekee omia päätöksiä, eikä kyse kirjoissakaan siitä ole, että aikahyppysuunnitelman hylännyt George kakki aukkoon, mutta osa kamasta on täytettä. Epäkohdat ja toisaalta kauden omat ideat näkyvät selkeämmin seuraavissa jaksoissa, mutta dokaava ja suunnaton Tyrion symboloi jo jotakin.

Toisin kuin kirjoissa, Mance poltetaan. Näyttelijälle ei tarvitse maksaa jatkossa ja Jonin suomaan armolaukaisuun voidaan viitata, kun lappalaiset ja lappilaiset liittoutuvat siten, kuin he olisivat voineet tehdä Mancen käskystä. Käänne iskee ja kommentoi kaikkien moraalia, mutta se on kasvavissa määrin viimeisten kausien juttu, että tarinaa supistetaan teloittamalla hahmoja, jotka voisivat jatkaa elämistä taustalla. Se on jo noloa, kun kaikkien unohtama Mustafisu palaa ensi kaudella ja hänelle tarjotaan neuvonantajan roolia, mutta hän kirjaimellisesti kuolee huvikseen.

Takauma ennustaa Cersein lasten kuolevan. Kannattaa olla sci-finörtti: on helpompaa ajatella, että fantasian idioottimaiset ennustukset johtuvat tutkimattomasta kyvystä tulkita neljättä ulottuvuutta, eivätkä kirjoittajan tarpeesta lupailla käänteitä. Pahimmillaan kohtalo vie hahmoilta vastuun ja tässäkin tapauksessa ennustus on ilmoitusluonteinen asia sen sijaan, että Cersei yrittäisi selvittää totuuden ennustajista, tms.

Dany on tylsä ratkoessaan pieniä pulmia. Jos sarjan kotisivut tekisivät monivalintatestin lukijoille, vaihtoehtojen pitäisi olla jännittävämpiä. Kultanaamariukkojen salaliitto ei ole se rikkain sivujuoni, mutta alku sivaltaa, kun murhaan johtavan kohtauksen pointti vaikuttaa olevan se, että munattomat miehet hakevat lohtua rintojen välistä: menin halpaan taas.


Keskiarvo 41 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 40+1 kertaa
Tippa silmässä: 59+1 kertaa


< Jakso 4-10 --- Jakso 5-2 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Justin Bieberin exän... Näyttelijä Luke Perr... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova