Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 49/73: pikkutyttö ja lohikäärmeiden mutsi palavat loppuun

13.03.2019 klo 22.00 | Luettu: 2319 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5: Jakso 9
The Dance of Dragons


Ramsay ilmoitti tarvitsevansa 20 hyvää miestä ja nyt Stannis ärisee, kun 20 miestä teki massiivista vahinkoa. Hyvien miesten ainoa huono puoli on se, että vihollinen sai tarkan pääluvun, mutta melkoisia ninjoja he ovat, kun heitä ei missään vaiheessa näytetä.

"Looginen" Stannis lähettää Sipuliritarin neuvottelemaan yövahtien kanssa, vaikkei se onnistunut 5 minuuttia sitten. Stannis tietää, ettei Sipuliritari hyväksy pikkutyttöjen polttamista roviolla ja Sipuliritari on Samu Sirkka. "On ihmeellistä, mitä voit tehdä, kun et joudu enää katsomaan itseäsi peilistä", sanoi Ontto mies.

Rovio on sarjan karuimpia käänteitä. Säätilaan se tulee vaikuttamaan ja Melisandren muutkin aivopierut ovat toimineet, joten himoni oppia jotakin konkreettista tulijumalasta palailee. Todennäköisesti tyydytystä toisi vain Terry Pratchett -henkinen sivujuoni, jossa satunnainen tulidemoni on totaalinen pässi, joka ei tiedä itsekään, mitä hän duunaa.

Sarjalla on aikaa osoittaa kaikki kyynisyyteni aiheettomaksi. Tämä nimenomainen jakso on vahva. Roviosta siirrytään lohikäärmeisiin, jotka ovat maagisia ja voivat kytkeytyä tulijumalajuoneen suoraan.

Asian voi ilmaista näin. Dany vapautti orjat, mutta hallitsi huonolla menestyksellä. Nyt hän paheksuu gladiaattoreita - hyh hyh - ja lähtee pitkälle stressilomalle lohikäärmeellään. Sen päätteeksi hän tuikkaa tissinsä tuleen jälleen ja palaa messiaaksi, jonka ei tarvitse välittää moraalista, vaan pelastaa maailma puhtaalta pahuudelta.

Asian voi ilmaista sitenkin, että naamarisalaliiton isku on kiihkeä huipennus ja Dany selviää sekä uskollisten ystävien avulla että kohtalon johdatuksella vaikuttaessaan löytävän telepaattisen linkin lohikäärmeisiin. Ratsastaminen loharilla kauas pois paskamaailmasta on katkeransuloinen lopetus jaksolle, jossa yksi viaton tyttö on poltettu, toinen myytiin pedofiilille Aryan kauhistellessa ja kolmannen murhaa valmistellaan Dornessa.


Keskiarvo 49 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 48+1 kertaa
Tippa silmässä: 66+3 kertaa


< Jakso 5-8 --- Jakso 5-10 >


V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Janni Hussilla masus... Viikon paras päivä p... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova