Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 48/73: Hard Rock Hallelujah!

12.03.2019 klo 21.00 | Luettu: 2126 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 5: Jakso 8
Hardhome


Tyrion nostaa kissan pöydälle: Dany poisti orjuuden etelästä, mutta mitä hän pohjoisessa tekisi? Dany pihisee, ettei hän ole vielä kotona (hän on – historiallisesti ja muissa merkityksissä) ja sitten hän ilmoittaa tuhoavansa Westerosin suvut ja sillä sipuli. Dany on luonteeltaan roisto, mutta mahtuuko viimeisiin jaksoihin muita roistoja kuin Cersei ja Skeletor? Dany todennäköisimmin pelastaa Westerosin legendojen valittuna ja Pohjois-Koreassa taputetaan.

Cersei homehtuu tyrmässä ja Arya myy ostereita, ennen kuin Jon saapuu Hardhomeen. Muistin väärin, että Hardhomessa vietetään koko jakso, joten elokuvamainen yllätys muuttui elokuvamaisuuden odotteluksi.

Neuvottelut villien kanssa alkavat, kun karhunpanija-Tormund pieksee suupaltin luu-ukon maanrakoon. Tormund edustaa villien näkökulmaa mutkattomammin kuin entinen snobi Mance, jonka kuolema oli tv-sarjan päätös, ja Lordin bändistä potkut saaneen luu-ukon teurastus vahvistaa sarjan virtaviivaistavan kerrontaa. Jon pätee neuvotteluissa ja sitämyöten normaalit ihmiset muurin eri puolilla vetävät yhtä köyttä.

Yritän hyväksyä sen, että todellinen Skeletor alias Yön Timo alias Yökyöpeli symboloi vain ilmastonmuutosta tai jotakin, mutta kun ensi kertaa näin hänen käyttäytyvän laskelmoivasti ja jopa ivallisesti, kun hän nostaa surmaamiaan villejä henkiin, toivoin hänen kehittyvän puhuvaksi hahmoksi. Hardhomen taistelu on epätoivoisuudessaan ja loistavien tehosteiden myötä ainoa todellinen syy uskoa, että elävien ja kuolleiden kohtaaminen tulee tuntumaan merkittävältä myös viimeisellä kaudella. Zombiarmeija on vaikuttanut usein sivuseikalta ja pahimmillaan markkinointikikalta, jolla keskiaikadraama myydään Lordin faneille. Siitä ei ole kauaa, kun joku toimittaja vakavissaan spekuloi, että Skeletor tuhotaan viimeisen kauden alussa ja sitten oikea tarina päätellään (niin ei käy).


Keskiarvo 48 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 47+1 kertaa
Tippa silmässä: 65+1 kertaa


< Jakso 5-7 --- Jakso 5-9 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Rillit huurussa -sar... David Hasselhoffin p... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova