Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 29/73: perutaan häät, perutaan yhteinen hautapaikka

08.02.2019 klo 16.40 | Luettu: 2658 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3: Jakso 9
The Rains of Castamere


Ysit iskevät aina? Ensimmäinen peitteli budjettiongelmia Nedin kuolemalla. Toinen on sarjan elokuvamaisimpia jaksoja. Kolmas shokeeraa, pysyttyään hyvällä keskitasolla. En mene vastavirtaan tässä. Se toimii, ettei joukkomurhaan päätyvä hääjuoni vaikuta muita ihmeellisemmältä. Viis häistä, kun Danyn ninjat valtaavat kaupungin! Se on kaunista, kun Dany kysyy, missä on Daario, ja Jora-pojan kasvoille nousee huolta, joka onkin vain mustasukkaisuutta: Daario on hengissä ja Danyn ilme värähtää.

Ihme häiden järjestely jatkuu. Hurtta on luvannut kärrätä Aryan sinne, joten matkalla he keskustelevat moraalista ja pieksevät ukkelin vuorotellen tajuttomaksi ikään kuin Monty Pythonissa. On kiintoisaa, kun Walter Freyn tytärkokoelma esitetään vaatimattomana ja sankareiden missimäinen naismaku kyseenalaistetaan. Jos normaalia suomalaista likkaa ei kehtaa köyriä edes kuninkuuden vuoksi, vaikka sota on itse julistettu, ei pidä yllättyä, jos joku närkästyy. Naimisiin on menossa Edmure-setä. Tahdoin motata hänen tyhmää naamaansa, kun hän yllättyi, että yksi Freyn tyttäristä on missi, mutta Frey osaa ottaa asian huumorilla.

Bran aloittaa Hodorin aivohallinnan, koska hän on aikamatkustuksella aivohalinnut Hodorin pilalle ja siksi Hodor ei osaa vaieta villi-ihmisten hyökätessä (!). Jonin nerokas invaasio villi-ihmisten kanssa omaan kotiin kaatuu, kun hänen pitäisi osallistua siihen, joten Ygritte jää pällistelemään karkuun pötkivän herra sankarin perään. Samaan aikaan häissä KAIKKI ON TAPETTU JA RASKAANA OLEVAA NAISTA PUUKOTETAAN MAHAAN. Ikimuistoinen käänne jättää tyhjän päälle ensikertalaisen, mutta se on hyvin tuettu. Sota menetti dynaamisuutensa kauan sitten ja Robb on tehnyt tasaisesti virheitä ja antanut viholliselle aikaa. Onko tämä parasta tv:tä? Hmm. Tämä on parasta tv:tä.


Keskiarvo 29 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 28+1 kertaa
Tippa silmässä: 39+3 kertaa


< Jakso 3-8 --- Jakso 3-10 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Sohvaperunat kellott... Viivi Pumpasella rii... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova