Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 22/73: puoli vuotta paskat housussa

28.01.2019 klo 21.45 | Luettu: 2540 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3: Jakso 2
Dark Wings, Dark Words


Danyn lohikäärmeiden tavoin Bran on venähtänyt, mutta Brienne ja Jaime jatkavat patikointia ja nahistelua entiseen malliin. Brienne tunsi Catin viisi minuuttia, mutta sarkastisesti ruikuttava Jaime on saanut kuulla uskollisuudenvaloja arviolta puoli vuotta yhteen putkeen. Kumpikin on samoissa kuteissa ja Jaime kertoi paskoneensa housuun, joten tuleva kylpykohtaus saa merkityksiä. (Kuluu vielä kuukausi.) Ha-haa! Jaime keksii hämätä Brienneä sarkastisella ruikutuksella, joten he miekkailevat vähän ja jäävät vangeiksi.

Mummo Tyrellin esittelevä tyttöjen palaveri on jälleen esimerkillinen kohtaus, jossa hahmoesittely on bonus merkitysten meressä. Sansa-paralla on vaikeuksia avautua Joffreysta, joka dumppasi hänet, mutta psykon sukuunsa saava karismamummo nyökyttelee, että varauduttu on. Korkealaatuinen on myös Catin avautuminen siitä, kuinka hän toivoi äpärä-Jonin kuolemaa. Cat on väittänyt rakkauden kehittyvän vähitellen järjestetyissä liitoissa, mutta hän ei anna anteeksi syrjähyppyä omansa alkupuolella, eikä välitä Jonista, vaikka hän tiedostaa itsekeskeisyytensä ja katuu. Ylpeys on tie helvettiin.

Yo-Yon ja Miran (tms.) esittely on hirveä. Ihmekös en aikanaan muistanut, keitä he ovat, kun asia ei ole aukoton vieläkään. Yo-Yo tunki itsensä Branin uneen, koska hän etsi Brania ja tällä porukalla mennään nyt. Toinen keskustelu toistaa asian. Sitä jakso elävöittää, että eläinten päissä vierailu on yleistä; tahdoin leikata keskelle Miekka kivessä -kohtauksen, jossa oraviksi muuttuneita sankareita ahdistellaan seksuaalisesti.

On mukavan helppoa unohtaa kääpiön jatkuvan lemmiskelyn edistyksellisyys. Tulevassa esiosassa se tuntuisi itsetarkoitukselta, mutta jonkin sarjan pitäisi kehitellä Tyrionia vastaava rooli lyhyelle kaunottarelle, jonka rakastajat eivät näytä Juha Sipilältä. Painotan ulkonäköä, koska se on helpoin tapa edistää asioita visuaalisessa kerronnassa. Peter Dinklage on eksoottinen komistus ja huomio klassisilta kaunottarilta kehystää asian tehokkaammin kuin himokkaat katseet sketsiohjelman fetissipojalta, vaikka jälkimmäinen tilanne olisi kiinnostavampi pitkällä tähtäimellä.


Keskiarvo 22 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 21+1 kertaa
Tippa silmässä: 28+0 kertaa


< Jakso 3-1 --- Jakso 3-3 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Yli 600 Metallican k... Johnny Deppiä ei näh... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova