Tuorein sisältö

Game of Thrones -putki 35/73: Salatut elämät on vähällä jäädä toiseksi

16.02.2019 klo 21.15 | Luettu: 2878 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 4: Jakso 5
First of His Name


Dany oivaltaa, ettei Civilizationia siten pelata, että koko armeija jyllää kaupungista kaupunkiin. Se on hänen tarunsa kypsimpiä ja vaisuimpia käänteitä, kun hän päättää opetella hallitsijaksi. George R.R. Martin alustaa suunnittelemaansa aikahyppyä, jota hän ei malttanut tehdä. Koko tarina kerrotaan, joten sekä Martin että omia valintoja tekevä tv-sarja sotkeutuvat sivujuonien spaghettiin, eli loputtomaan saippuaoopperaan.

Ei sillä, ettenkö kernaasti seuraisi persoonallisuuksien eteenpäinkävelyä ja monen rintaman pankkikriisiä. Stannis uhosi lähtevänsä zombiesotaan, koska kausien huipentumissa pitää kusettaa: tosiasiassa hän himoitsee pankkilainaa. Lannisteritkin järkeilevät, ettei zombeilla ja lohikäärmeillä ole väliä. Saaga kertoo pankkilainoista ja luottotietojen menetyksen uhasta.

Sansan "laaksoon" piilottanut Pikkusormi on juonikas, mutta Sansan tädin lähennellessä hän ei saa naamalle uskottavaa gigoloilmettä. Jos nämä kuviot saippuamaisuuttaan kuplivatkin, jakson pelastus on se, kun Pikkusormen vahvistetaan olevan herra Game of Thrones. Hän manipuloi tädin murhaamaan sedän ja siksi Ned-paran oli herättävä talviunilta. Sääli, ettei Pikkusormen 7. kauden juoni tyydytä. Jäin käsitykseen, että kirjoittajat tahtoivat hänestä eroon ennen loppumätkintää.

Bran on ollut tovin psykojen vankina. Meh. Kaveri on kuolemassa janoon. Meh. Toinen aiotaan joukkoraiskata. Meh. Jon pelastaa? Ei: Jonin tiimiin kuuluva petturi kiusaa Brania! Nyt Bran ottaa Hodorin haltuun ja pelastaa tiiminsä ongelmitta. Samaan aikaan Jon kohtaa kentän loppuvastuksen. En muista, saiko hra boss battle aikaa aiemmin, mutta viimeaikoina hän on epätoivoisesti uhonnut olevansa oikee uhka, jolla on haastamisen väärti moraali. Tyttö puukottaa häntä selkään, jotta Jon voi tehdä saman. Pih.


Keskiarvo 35 jakson jälkeen:


Alkutekstit katsottu: 34+1 kertaa
Tippa silmässä: 48+0 kertaa


< Jakso 4-4 --- Jakso 4-6 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Ariana Grande ylsi h... Ben Affleck on viral... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova