Tuorein sisältö

Star Trek: Discovery -putki, osa 16: alkuperäinen kapteeni (alkuperäisempi kuin Kirk)

19.05.2019 klo 02.30 | Luettu: 1090 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2: Jakso 1
Brother


Muistan kapteeni Piken (60-luvun sarja syrjäytti hänet Kirkillä ja hänet on nähty leffoissa), mutten osaa reagoida siihen, että hän Enterprisen kosahdettua ottaa komentoon Discoveryn. Olemus on jämäkkä, mutta usko juonihaarniskaan on sokea, kun herra heti ampuu itsensä ja upseerit ruuhkaiseen asteroidikenttään tyhmänrohkeasti. Tulevaa alustava pimpelipom poislaskien jakso kertoo ihan vain pelastusoperaatiosta ja löytää nautittavan elokuvamaisen rytmin tarkoitusta varten, kehittyneiden tehosteiden tukiessa. Aivot narikkaan? Okei, tässä yhteydessä.

Jakso alustaa Spockin putkahtamista, joten yllätyin myönteisesti, ettei Spock huippukätevästi kurkistanut sieltä, mistä satunnaista jengiä pelastellaan. Tahdon Spockin, mutta loogisesti. En osaa reagoida siihenkään, että Michael on Spockin sisko, josta ei ole muualla puhuttu, mutta sarja selvästi yrittää antaa puristeille aikaa sulatella asiaa toisin kuin uudet örkkiklingonit eteemme kipattuaan.

Puhuin viimeksi klingonien kyrvistä protestoidakseni yhteen jaksoon tiivistettyä planeettojen kohtaloilla ja enemmällä leikkimistä. Kiikun sarjan inhoamisen ja sarjaan rakastumisen välillä, ja mainostamani b-luokkaiset nautinnotkin kaipaavat sitä, mitä tämä jakso tekee, eli vaikutelmaa siitä, että sarja oikeasti tahtoo tehdä juttunsa, eikä kelata niiden ohi. Show on vaihtanut vetäjiä kuin paitaa ja jokin muuttui kausienkin välissä.

Spockin sijaan saamme Tig Notaron? Yhtä hyvä.


Keskiarvo 16 jakson jälkeen:


< Jakso 1-15 --- Jakso 2-2 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Keskiyön nakertajat ... Pohjoismaat (Suomea ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova