Tuorein sisältö

Doom Patrol, osa 6: vanhan liiton natsikriitikko nauttiikin jostakin

10.06.2019 klo 23.30 | Luettu: 1409 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 6
Doom Patrol Patrol


Löydettyäni "natseja" joka toisesta tarinasta, syytin tätä sarjaa virallisen natsikortin käytöstä, jolloin lukija haukkui minua vanhaksi natsiksi. Siinäpä on opetus natsi-sanan käyttäjille. Kysymys: mikä on karuun kuoreen vangittu, kymmenistä sivupersoonallisuuksista koostuva, kotona tyylikkään sivistynyt, mutta ulkona epävakaa limapallo, jolla on Adidaksen punaiset verkkarit ja kirjaimellinen naamio, joka tosiasiassa symboloi sisäisiä arpia? Vastaus: minä. Saan täten haukkua samoista asioista kertovaa sarjaa tylsäksi, senkin natsit.

Selvästikin sarja on menossa jonnekin. Menneiden selittelyn ja tulevan alustamisen sivussa natseja ja maailmanloppua vedettiin turpiin (siteeraan dialogia: "Me potkimme maailmanlopun persettä"), joten nyt sarja voi luontevammin keskittyä menneiden selittelyyn ja tulevan alustamiseen. Jakson nimen selittää se paljastus, että Doom Patrol on vanha supersankariryhmä. Pomo on tehnyt kaikenlaista, mistä tyypeillä ei ollut hajua, kun he istuivat 40 vuotta paikoillaan ensimmäisen jakson montaasissa. Tökätään rillejä ja sanotaan ö hö, sillä Doom Patrol on sarjakuvissakin uudelleenlämmitelty vanha tiimi.

A-juoni: on yllättäen toinen kartano täynnä porukkaa, jotka voivat selitellä pääkartanon kyykkijöille. B-juoni: kuminaisen suhde selittelijään luo illuusion, että kuminaisen selittelyä jatkavat takaumat eivät ole irrallisia. C-juoni: Cyborgia ja hänen isäsuhdettaan huolletaan ja Robotman on kade. Loppuun heitetään taas itsestään haihtuva surrealistinen pieru jännitystä tuuraamaan, mutta kun pierun jälkeen selitetään, mitä selittelyt oikeasti tarkoittivat, se käy järkeen. Hahmoissa on potentiaalia. Tyylissä on imua, kunhan mitään ei animoida. Olen kiinnostunut Mr. Nobodystä. Tässä jaksossa ei enää luoda kaikkivoipia jumalia uskomalla niihin, joten edellinen jakso on virallisesti huonoin tänä vuonna näkemäni.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Osa 5 --- Osa 7 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Lauri Tähkän hittibi... Netflixin härski Lov... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova