Tuorein sisältö

Stranger Things 3-7: Paluu tulevaisuuteen katsotaan loppuun vaikka maailma palaisi

23.07.2019 klo 23.30 | Luettu: 2508 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3: Jakso 7
The Bite


Odotin zombeja. Tuumin niiden syntyvän Body Snatchers -tyyliin. Ruhot sulivat monsteriksi - kuin, eh, Toxic Avenger -sarjakuvassa, mutta hirviö on erinäköinen ja eri otokset muistuttavat eri asioista. Jauhelihasta koostuva Barbapapa-tarantella simppelisti toimii. Olin mukana tunnelmassa otuksen lonkeropornoillessa taloa hajalle. Muuta muistamisen väärtiä kausi ei anna, mutta huipentuman sentään? Hidastelun jälkeen palasin ajatusketjun alkuun. Odotin zombeja ennen ensi-iltaa vihjeiden perusteella ja vaikken ole zombiefanaatikko, toive oli se, että henkiin jääneet kaupunkilaiset joutuvat linnoittautumaan uuteen ostoskeskukseen isolta tuntuvan tarinan päätteeksi.

Jakso käyttäytyy yhä siten, että outoilu on taustamelua, jota pulliaiset eivät huomaa. Kymmeniä ihmisiä on kadonnut. Kylä on täynnä venäläisiä. Metsässä mesoaa lössö lutjakas. Vain sankarit tajuavat tämän, eikä joka toisella silti ole tekemistä. Nyt paljastuu, mihin johtaa jäätelöpojan ja -tytön laatuaika. Hihitys on vetoavaa yhä ja se on sujuvasti toteutettu paljastus, että he pysyvät ystävinä tytön tykätessä tytöistä, mutta ajatteliko seuraava kausi esitellä molemmille (ja "tytöt on tyhmii" -pojalle) uudet partneriehdokkaat? Parisuhteiden käynnistely on sarjan intohimoja, vaikka kausi unohtaa panostaa niihin. Salaliittoparta huutaa Winonalle ja Hopperille, että menkää motelliin (tms), vaikkei heillä ole kemiaa heidän huudettua käytännön asioista puoli kautta.

Jakson nimi viittaa Elevenin saamaan puremaan. Jos hänestä tulee Dark Phoenix viimeisessä jaksossa tai seuraavalla kaudella, se varmasti sanotaan, tämän jakson vahvistaessa mm. että hirviöllä on tarkoituksellisia The Thing -yhtäläisyyksiä ja että Hopperin havaijipaita on mainitsemani Tiku ja Taku -viittaus. Tätä katsoo. Kiusallisin moka on Paluu tulevaisuuteen -näytös, sillä mikä tahansa sarja tahi leffa olisi parempi, jos hahmot olisivat hiljaa Paluu tulevaisuuteen -näytöksessä.


Keskiarvo 24 jakson jälkeen:


< Jakso 3-6 --- Jakso 3-8 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Euphoria, osa 6: kaa... Supersankarit ovat m... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova