Tuorein sisältö

Doom Patrol, osa 14: älä häslää niillä muskeleilla, tai laukean

07.08.2019 klo 23.30 | Luettu: 1989 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jakso 14
Penultimate Patrol


Muusta riippumatta: se on melko erikoista, kun kuollutta emäntäänsä sureva kehonrakentaja alushousuissa halaa muovista koristetta, joka on osa itsetietoista, toissukupuolista ja teleporttailevaa kadunpätkää, joka empaattisena laskee LGBT-lippunsa puolitankoon. Sääli, ettei sarja ole Star Trek -tyyppinen matka, jossa avaruusaluksen virkaa toimittaa Danny the Street, kaikkien erilaisten koti.

Muskelimies koettaa avata ulottuvuusportin taikalihaksia pingottamalla. Tunteeko kukaan mitään? Naiset ja homo muumio tuntevat? Heh, onpa hauska tulkinta, ajattelin sekunnin - ja sitten homokadun koko väestö sai orgasmin.

Sankarit päätyvät Mr. Nobodyn hallitsemaan maailmaan. Nobody tarjoaa helppoa elämää kuin Saatana, mutta kymmenien vuosien ja 13 tunnin hohhailun jälkeen superfriikkimme osaavat kieltäytyä. Nobody silti pyörittää tilannetta mielensä mukaan. Kaikki tämä on - ei katastrofaalista, mutta - lannistavaa. Esimerkiksi Charlie Kaufmanin elokuvia muistellen en koe, että outolintujen todellisuuden rajoja rikkovat ja silti inhimilliset matkat saavuttavat potentiaaliaan tässä tapauksessa. Mr. Nobody on kiintoisa, mutta nyt kun hänellä on tilaisuus juonia jäynästi, hän turvautuu väsytystaktiikkaan. Lopulta sankareiden kadoksissa ollut pomo on kypsä lausumaan totuuden:

Pomo on sotkeutunut "onnettomuuksiin", joissa sankarit syntyivät. Ehkä haluan kuulla lisää. Ehkä kauden päättävään 15. jaksoon on hyvä lopettaa, vaikka 2. kausi on tilattu. Paljastuksen pitäisi tuntuakin joltakin. Joltakin tuntui mm. se, kun tuore tyyppi koristetta halasi: joltakin ei ole rakettitiedettä. Tyhjäkäynti lantraa sarjan saavutukset.


Keskiarvo 14 jakson jälkeen:


< Osa 13 --- Osa 15 >

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Metallisuosikki Inso... Epäonninen kulttisci... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova