Tuorein sisältö

The Righteous Gemstones, osa 2: HBO:n pappiparodia onkin sysimusta rikoskomedia

19.09.2019 klo 22.40 | Luettu: 1860 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1: Jaksot 2-3
Is This the Man Who Made the Earth Tremble ja They Are Weak, But He is Strong


Pilottijakso päättyi, kun papit ajoivat kiristäjien yli. Sarjan suunta on riemastuttavasti auki, kun kohtaus toistetaan kiristäjien näkökulmasta. Hihitelleet naamarimiehet yskivät verta, mutta heitä on yksi enemmän kuin halvatun papit huomasivat. Tietenkin (jos asiaa erehtyy ajattelemaan) ylilyönnit ovat halpoja, kun teema on näin rikas. Tv-evankelistat ovat osa Yhdysvaltain äärioikeistoa, jonka viiltävä pilkkaaminen vaatii jopa kaunistelua, koska komedia tapaa hyötyä uskottavuudesta.

Kun kiristäjät karkasivat sairaalasta murhanhimoisina, pelkäsin heidän puolestaan. Papeista röyhkein nimittäin pistää kaverinsa hakkaamaan satunnaisen yrittäjän takavarikoidakseen videon yliajosta. Papit oppivat, että uhka on eliminoimatta! Heti kohta kiristäjät mätkivät toisiaan, joten ehdin kysyä, onko sarjalla kiire polttaa kynttilää molemmista päistä. Toisen jakson lopussa paljastuu, että kaaoksella on muoto: sekaan mahtui pari sanaa muista teemoista ja nekin olivat harkittuja.

Näissä tv-jutuissa on paljastuksia. Tässä on iso:

Kiristäjä on papin tuhlaajapoika. Kiristysjuoni hidastuu vaanimiseksi. Ahnetta kirkkobisnestä käsitellään tovi, ennen kuin papit käyttäytyvät taas korostetun mafiamaisesti niin aseilla heiluessaan kuin perheateriallakin.

Ne 1,5 sekuntia toimivat varsinaisen (?) aiheen vivahteikkaana parodiana, kun tekoruskettunut hihhulipappi käy haukkumassa "luterilaisen" jumalanpalveluksen tylsäksi. On totta, ettei ilosanoman ensisijaiseksi kohderyhmäksi kannata valita kuivia filosofeja, vaikka myös kuivaneet mummot tykkäisivät.

Kirkkojen taistelu riistäytyy käsistä. Pappi John Goodmanin naurulle tekisi mieli heittää 4 tähteä, mutta odotetaan vielä hetki pienin varauksin.

Keskiarvo näille jaksoille:


Keskiarvo 3 jakson jälkeen:


< Osa 1 --- Osa 3 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Halloween-saagan pää... Arnold Schwarzenegge... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova