Tuorein sisältö

Star Trek: Picard 1-7: förstin pizza & kebab

06.03.2020 klo 23.00 | Luettu: 2187 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
Nepenthe


Picard teleporttaa förstin ja Deanna Troin kesämökille ja vetää pizzaa vartoen, josko myös hänen miehistönsä selviää hengissä. Tämä hämää, mutta: vanhat ystävät auttavat Picardia muistamaan, kuinka sankarillinen ja myötätuntoinen hän joskus oli. Picard ei ole unohtanut mitään, mutta hän on huvikseen epätahdikas kohtauksessa tai kahdessa, jotta jaksolla olisi pointti.

Mökille pääsi myös Datan tytär, joka oppi juuri totuuden synteettisyydestään. Muistot, ruumis, lähimmäiset, se kaikki on valhetta! Picard kommentoi: siskosi on totta... sori, hän kuoli. Räjähdin nauramaan omituisenkin makeasti. Osasyy on se, että olin jo huvittanut itseäni vertaamalla turhan ninjan seikkailuita videopeleihin, jotka tilttaavat, jos kieltäydyt pelaamasta normaalilla tavalla. Tässä on siisti ninjahahmo! Ota se mukaan edes yhteen tehtävään...! En ota. Nyt ninja löysi elämän tarkoituksen. Tarinankerrontaa.

Jos hahmon niskaan kaadetaan tuplasti tragediaa, eikä ole tarkoitus nauraa, kohtauksen pitäisi olla pidempi ja tukevan hahmon tulisi näkyvän empaattisesti ymmärtää, että onhan tämä liikaa. On kivaa, että sarja käyttää jakson hohhailuun, paitsi että nostalgisten vierailijoiden elävöittäminen ei jätä montaa minuuttia Picardin ja robopimun tuoreelle suhteelle.

Jakso on helppoa katsottavaa. Jakson ei tarvitsisi olla 10 minuuttia "täyteläisempi" kuin aiemmat, jos Picard lausuisi jämäkästi "on asiaa" ja leikkausta myöhemmin kaikki tietäisivät saman, minkä katsoja. Se on oudon kankeaa, kun jokainen vierailija oppii tyttärestä erikseen.

Kiinnostavimman hahmon aseman perii miehistön petturijäsen, joka suhtautuu synteihinsä hysteerisemmin kuin Datan tytär todellisuudentajunsa totaaliseen tuhoutumiseen.


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: Amazon Prime Video

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Jenkkibändi Toolin k... Mulan teki Christina... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova