Tuorein sisältö

Locke & Key 1-7: no jos pahista köyrimään pääsee, niin voihan sen antaa voittaa

11.03.2020 klo 23.00 | Luettu: 711 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 7:
Dissection


Tekstityksessä lukee usein "jännittävää musiikkia" kuurojen ja kuulokkeille allergisten iloksi. Olisi edistyksellisempää tarjota selvennyksiä tyyliin "et menetä mitään <3 teksti-Timo".

Tuo oli aiheeton reaktio parin minuutin tyhjäkäyntiin. Psykopaatin takauma on aidosti ilkeä, koska sitä vaistoaa, miten moni pentu oikeastikin "pilailee", kun biologian tunnilla silvotaan eläimiä. En ole automaattisesti suopea näitä näyttelijöitä kohtaan, mutta kun psyko on köyttänyt Locken perheen, kukin yrittää hakea reaktiota hahmojen yhteiseen ja avautuvaan historiaan. Saattaisin olla suopea esim. jos perustason selvennyksiä ei olisi tarvinnut odottaa 6 tuntia. Katsojan tulee olla hahmojen tasolla.

Psykoa manipuloivan taikanartun toinen salajuoni on veli Locken paneminen. Seuraamus: veli ottaa takaisin ainoan avaimen, jonka narttu onnistui varastamaan. Sitten veli vetää psykoa turpiin. Olisi herkullista, jos roistojen ura kosahtaisi tähän, eikä tämän tarvitse olla sarkasmia, sillä harkittu lässähdys voi alustaa todellista uhkaa. Mutta: narttu palaa niskan päälle. Se ei ole ansaittua eikä esiteltyjen sääntöjen mukaista ja sankarit antavat periksi melkein kuin Batwomanissa.

Batwomanista tuli mieleen: Locke & Keyn sisäisen logiikan puutteesta saa raivota (niin tapahtuu mm. IMDb:ssä), mutta katsopa myös Batwomania, niin energia loppuu kesken. Psykosta koetetaan tehdä traaginen hahmo. Pinnallisessa mielessä se toimii. Koko jakso on katsomiskelpoinen, mutta mihinkään ei voi luottaa. Sisko Locken päästä karkoitetun pelkohirviön tappaminen muutti hänen käytöstään hetkeksi, mutta nyt hirviön vapautus haudasta on nokkelaa hämäystä - tajusitko?


Keskiarvo 7 jakson jälkeen:


< Jakso 1-6 --- Jakso 1-8 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Invisible Man sen ma... Tosielämän sarjamurh... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova