Tuorein sisältö

Westworld 3-7: Terminatorien turpakäräjät Jumalan puuliiterissä

27.04.2020 klo 23.00 | Luettu: 1877 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 3 - Jakso 7:
Passed Pawn


Aluksi (jo trailerin jälkeen) oli kysyttävä, onko Aaron Paulin näyttelemä duunari erilainen robotti ja/tai elääkö hän The Matrixissa. Kuten jo opimme, vastaus on kyllä, mutta ei kirjaimellisesti: hän on lihaa ja verta fyysisessä todellisuudessa, mutta kaikkea manipuloi supertietokone.

Oli kummallista, kun ihmiskunta oppi totuuden kaksi jaksoa sitten. Ihmisten yhtäkkinen känkkäränkkä vaikutti kauden lopetukselta - koska se käytännössä oli lopetus. Anarkiaa ei käsitellä vielä tällä kaudella. Anarkian tarpeen selittäminen jatkuu, mikä tarkoittaa lähinnä sitä, että kliseet ovat vaihtoehtoisessa järjestyksessä.

Mitä lisäarvoa tuo selitys, jonka mukaan ihmisiä on aivopesty? Teema itsetietoisten olentojen kohtelusta tuli jo selväksi: jos yhteiskunta sortaa yhtä ryhmää, se voi sortaa toistakin. Se, ettei duunari muista tekemiään asioita, on toisinto robottien heräämisestä, eikä hahmo ole kiinnostavampi kuin Paul on aina.

Sarja etenee roskascifistä tuttujen hylättyjen varastorakennusten puolelle, kun Dolores & Paul mutkattomasti matkustavat tapaamaan maailmaa hallitsevaa ja jumalaksi kuvailtua tekoälypalloa. Aivopesupaljastukset ovat jakson tunteellinen ydin, joiden aikana en mitään tuntenut. Digijumalan höpinöitä ja Doloresin ja Maeven lupailtua tappelua seurasin toki puolitanassa kuten roskascifiäkin.

Sarja olisi kaukana 1. kauden tasosta, jos itseään kopioineesta Doloresista olisi tulossa laumamieli (borg), jonka yksilöistä välittävä Maeve yrittää pysäyttää, mutta se olisi kutkuttavampaa roskascifiä. Väittääkseni. Noin esimerkiksi.


Keskiarvo 27 jakson jälkeen:


< Jakso 3-6 --- Jakso 3-8 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Nightwishin uuden le... Tätä keikkaa korona ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova