Tuorein sisältö

Snowpiercer 1-6: jakso inttää olevansa jännä, joten ehkä se vähän on

24.06.2020 klo 23.00 | Luettu: 2200 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
Trouble Comes Sideways


Kun kolmas luokka lakkoilee, pomo uhkaa lähettää lakkoilijoita slummeihin ja ylentää slummilaisia heidän tilalleen. Olen hetkittäin jo epätoivoinen yrittäessäni löytää sarjasta tällaista yksinkertaista, iskevää sisältöä, joka johtaa mielleyhtymiin ja illuusioon täyteläisyydestä. Puhuimmepa slummeista, vankileireistä tai kodittomista, itseään kunnioittava diktaattori tosiaan ei häpeä vaan hyödyntää tilannetta.

Sarjan alussa painotettiin junan ekosysteemin haurautta, joten oli jännittävää, kun onnettomuus tuhosi lehmät. Huomautin, ettei ideoita saa unohtaa, mutta lehmäpulma haihtui nopeammin kuin pieru ilmakehästä ja täten jakso saa tehdä töitä, ennen kuin uusi, "matkan potentiaalisesti päättävä" tekninen ongelma tuntuu miltään. Tärinät ja otokset heiluvista vaunuista toimivat, mutta jos kaikella olisi kauaskantoisia seuraamuksia, jokainen ongelma kiehtoisi heti ja pomoleidin uusin spiikki ekosysteemistä olisi väkevämpi.

Ns. sankari pääsi pakastimesta. Hän tietää junan omistajan olevan valhetta ja hän ratkoo pakastamisen salaisuutta, pomoleidin reagoidessa mainittuihin kriiseihin. Kumpikin julistetyyppi on dynaaminen edellisiin jaksoihin verrattuna, ja se on nyt kiinteä totuus, ettei pomo ole simppeli roisto. Jakso inttää, että vähältä piti -tilanne on iso juttu kaikille hahmoille, joten hyvä on. Ehkä jakso on sitä, mitä kolmen vartin scifijunailun pitää olla ja ongelmat ovat alustuksessa. Se mitä funtsin viimeksi ei tukenut tätä elämystä pätkääkään.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5 --- Jakso 1-7 >

Katsottu: Netflix

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< The Handmaid's Tale ... Tuska 2021 vahvisti ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova