Tuorein sisältö

Brave New World 1-6: no jos on ihan pakko ryhtyä panemaan kaikkia

11.08.2020 klo 22.00 | Luettu: 1780 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 6:
In the Dirt


Jakso ei ole ihmeellinen, vaikka tasoja on enemmän kuin lyhyt kuvaus kertoo. Juntti on kuuminta hottia, kuten "raakalaismaiset ulkomaalaiset" ovat yhä oikeastikin eksyessään tarpeeksi sulkeutuneisiin piireihin. Posetiivarin apinan hommaan kuuluu rapsutusta ja banaaneja (juntti syleilee biseksuaalia kulttuuria), mutta kun juntti kyllästyy, hän harhailee omille teilleen ja "isäntä" suuttuu. Loppu. Sama hitusen kiintoisammin:

Snowpiercerin aikana toivoin, että scifijunan ekosysteemiä käsiteltäisiin harkitummin, jotta sen hauraus näkyisi. Nyt kyse on laajasta kulttuurista, joten uskottavuus päinvastoin hyötyy siitä, kun status quo on taipuvainen palautumaan. Juntti sai elitistin lyömään nyrkillä. Eliitti reagoi kuin puuteroitu peruukkikeisari sirkustemppuun ("taptap, hihi"), eli he myös kyllästyvät nopeasti. Vastaavasti juntista ei kehity rappioitunutta rock-tähteä, vaikka hän hetkeksi antautuu pilleriorgiakulttuurille, vaan hän on yhä sama mies. Protagonisti-elitisti pyrkii käynnistämään liekin uudestaan pitkäaikaisen tyhjyydentunteen vuoksi.

Jakso avaa myös tulevaisuuden yhteiskunnan taustoja, joille en ole suonut ajatusta. Pomoleidi on huolissaan isovelimäisestä tekoälystä, jota hän oli mukana kehittämässä ja joka on niinsanotun ihanneyhteiskunnan arkkitehti, tai jotakin. Se on harmi, jos kulttuurien hauska ristiriitaisuus alkaa lipsua Skynetin syyttelyksi, vaikka kyllähän minäkin usein jo suuntaan otsikot algoritmeille silloin kuin niitä ei voi suunnata kiimaisille.


Keskiarvo 6 jakson jälkeen:


< Jakso 1-5 --- Jakso 1-7 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Suomen surkeimmat ku... Will Smithin vanha k... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova