Tuorein sisältö

Brave New World 1-5: jos pärjäät tenniksessä, juot liian vähän kaljaa

05.08.2020 klo 23.00 | Luettu: 396 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 1 - Jakso 5:
Firefall


Tunteita kokeillut eliittipimu luopui pillereistä. Itsetunto kasvaa, kun hän nahistelee lääkittyjen kanssa. Tartuin siihen, että hän voittaa tenniksessä. Jos tarina alkaisi tästä, nyökyttelisin rutiinilla. Aiemmasta johtuen oivallan, että voittamisesta intoilu on ja on aina ollut toksista paskaa. Kun pelasin sulkapalloa, osaaja neuvoi, ettei palloa pidä tähdätä vastustajan mailaan. Miksei? Lyöntien vaihto on hauskempaa ja sosiaalisempaa kuin voitto. Johtopäätös: pitäisi juoda kaljaa joka päivä.

Muovikulttuuriin tutustuminen jatkuu juntin ja tyytymättömien näkökulmista. Kun juntti puhuu pillereitä napsiville matalan kastin supermalleille voittamisesta, vastaava tilanne olisi se, jos kokoomusnuori yrittäisi saada kaljaa kittaavat hohhailijat ryhdistäytymään. Se käy järkeen, että tosielämän elitisti on tässä sarjassa juntti, ovathan sarjan elitistit tavallaan scifikommunisteja.

Juntti ei huoli bulkkiseksiä, vaan hän ansaitsee eliittiseksiä. Pian hän varmasti puhuu vapaasta markkinataloudesta. Se, kun hän opettaa sieluttomille kommareille, kuinka hienoa on vetää mulkkua turpiin, muistuttaa siitä, miksi oikeistoksi kutsutaan sekä rasistisia juntteja että nilkkipankkiireita, ja siitä, että kovimmat "kommarit" ovat aina etsimässä Hitleriä, jota kumartaa.

Ilman tulkintoja: paljoa ei tapahdu.

Sivuhuomio. Tylytin eilen Cursed-sarjaa sekavista signaaleista: vähemmistöjen ja enemmistön liittoumaa sortaa enemmistön ja vähemmistöjen liittouma (?). Vaikka tämä sarja leikittelee signaaleilla, se ei ole hetken aikaa ollut epäselvää, etteikö kyse olisi kulttuurieroista.


Keskiarvo 5 jakson jälkeen:


< Jakso 1-4 --- Jakso 1-6 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Metallica julkaisi u... Aitajuoksija Reetta ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova