Tuorein sisältö

Amerikkalaista scifiä filmataan Tampereella ja Kainuu tähtää uudeksi Hollywoodiksi

22.10.2020 klo 15.10 | Luettu: 665 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Tuoreet uutiset maalaavat kuvaa Suomesta kansainvälisenä elokuvamaana.

Karen Gillan (Jumanji 2-3) ja Aaron Paul (Breaking Bad) tähdittävät tieteiselokuvaa nimeltä Dual. Gillanin näyttelemä nainen kloonaa itsensä uskoessaan kuolevansa, mutta kun hän tervehtyy, kloonista on vaikea päästä eroon. Tuotanto on juuri alkanut. Leffa kuvataan kokonaisuudessaan Tampereella. Se miten Suomi on hoitanut koronapandemian on iso syy sille, miksi ohjaaja Riley Stearnsin (The Art of Self-Defense) luotsaama projekti päätyi Suomeen.

Kiinnostuneiden kannattaa lukea Ylen pitkä juttu.

Samaan aikaan Kainuuseen eli "Kajawoodiin, Vuokatin alueelle Sotkamoon, on perusteilla Hollywoodin standardit täyttävä LED-elokuvastudio" lehdistötiedotteen mukaan. Tällaiset studiot ovat uusi tapa luoda edullisesti laadukkaita virtuaaliympäristöjä: The Mandalorian -sarja käyttää tekniikkaa. Studioita ei ole maailmalla montaa ja moisen rakentaminen on useamman vuoden projekti, joka maksaa yli 20 miljoonaa euroa ja työllistää monia.

Studion on määrä houkutella seudulle kotimaisia ja kansainvälisiä osaajia, joilla markkinoidaan myös muita etuja kuten kauniita kuvauspaikkoja. Suhteita on jo solmittu. Mukana on mm. kokenut tehostevelho Steve Griffith, joka on työskennellyt Watchmen- ja The Boys -sarjojen ja Marvel-elokuvien parissa. Suomalaisia puuhasetiä ovat tuottajat Miika J. Norvanto ja Timo Puustinen, joiden töihin lukeutuu mm. Rendel.

Myös Kajawood-tiedotteessa mainitaan, että "elokuvatuotannoille halutaan löytää varsinkin Covid-19-pandemian aiheuttamien elokuvamaailman muutosten myötä uusia turvallisia ja kustannustehokkaita toimintatapoja".

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< 39-vuotias radioääni... Kokeiluun paloi vain... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova