Tuorein sisältö

The Mandalorian 2-2: Sabine Sammakko kosiomatkallaan, ahaa

06.11.2020 klo 23.00 | Luettu: 2987 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 2:
The Passenger


Mando suostuu toimittamaan sammakonkutua planeetalle, koska siellä saattaa olla muita mandoja. Siinä kaikki. Aikaisintaan ensi viikolla hän pääsee perille.

Hän ei edelleenkään tiedä, miten mandojen löytäminen auttaisi: hän nyt vaan ei tiedä mitään muutakaan. Sammakko on humanoidi, jolle kutu on tärkeä asia, mutta ei ole merkkejä siitä, että kutujuoni vaikuttaisi muuhun.

Vauva-Yoda pistelee kutua poskeen, mikä on hitusen ällöttävä kestovitsi. Kun yritin verrata sitä johonkin, muistin ensin sen läpän, että "kananmunat ovat kanojen kuukautisia", ja sitten (satunnaisten välivaiheiden jälkeen) Pera Pervon ilmoituksen, että hänellä on housuissa pillimehu (?). Kehittävämmäksi jakson ajattelu ei mene.

Väijytys, haaksirikko jääplaneetalle ja hämähäkkiluola edustavat jälleen elokuvamaista liike-energiaa, joka monille riittää ja katsoohan sitä. Jos jaksoa olisi kiiteltävä, niin väittäisin, että kyseessä on itsetietoinen kuvaus normipäivästä. Koska tahti on hidastunut entisestään ja asioilla on entistä vähemmän väliä, katsoja saa tuntuman siitä, että tämä todella on arkea mandolle ja vauva-Yodalle: mitään ei ole jätetty pois.

Tuo tulkinta selittää itselleni, miksi löysin jaksosta charmia toisinaan, mutta samaan aikaan tein epäuskoisia ilmeitä. Sarjalla ei totisesti ole kiire minnekään. Darth Pollos Hermanos mölöytti haastattelussa, että 3. tai 4. kaudella alkaa tapahtua, mikä ilmeisesti ei ollut väärinkäsitys, kun esim. hänestä ei esiinny hajuakaan.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Jakso 2-1 --- Jakso 2-3 >

Katsottu: Disney+

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Johnny Depp sai koht... Sori Judas Priest -f... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (1 viestiä)

manu

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

06.11.2020 klo 23.18 3 tykkää tästä

Varsin samat fiilikset. Hienoja efektejä, mutta eihän juoni edennyt mihinkään, eikä tämä sivujuonenakaan ollut kummoinen.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova