Tuorein sisältö

His Dark Materials 2-2: midikloriaanit muodostavat suuren osan maailmankaikkeuden massasta

19.11.2020 klo 22.00 | Luettu: 335 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 2:
The Cave


Puf. Savulonkero-lopetus on unohdettu. Lyra ja Will suuntaavat maapallolle. Suorittivatko he vastaavan "80-luvun VHS-fantasia" -huijauksen romaanissakin? Kuulemma. Olisi hauskaa, jos satuhahmojen saapumiset todellisuuteen toteutettaisiin Borat-tyyliin: saisimme pohtia, onko pahantahtoista soopaa uliseva noita-akka uskottavampi olento kuin käsikirjoitetut hahmot.

Sitten asiaa. Otsikko on His Dark Materials. Todellisuudessa asuvan proffan ovessa lukee "dark matter". Pimeä aine, Lyran maailman "tomu" ja ilmeisesti myös Star Warsin midikloriaanit ovat sama asia. Proffa epäilee pimeää tomua itsetietoiseksi, ja sehän rimmaa sen kanssa, että Lyran kultainen kompassi on spiritismin voimalla toimiva Wikipedia. Ok. Näillä kohtauksilla oli huomioni. Tältä pohjalta sopii käsitellä uskonnollisia konflikteja; harmi, että niiden virittely on hyvässä vauhdissa ja ne ovat pitkälti sekundaa muutamia viime kauden alleviivauksia lukuunottamatta.

Noidat ovat sopineet puhuvansa viittauksilla. The world is changed; I feel it in the water. Unite the clans! No, I am your father. Miten tuosta voi muodostaa muistijälkiä? Pahojen pappien palaverit ovat hilpeämpiä kuivuuden ja sielueläin-idean välisen ristiriidan myötä: pökkelöt on pistetty pölisemään ja joku täysin merkityksetön merimakkara on animoitu sätkimään olkapäälle. Missä on Jago tai edes Pahattaren korppi? Olisipa sarjan nimi Sir Hiss Dark Materials.

Kyöpelinvuori pommitetaan kivikaudelle kolmessa noin sekunnin välähdyksessä. Voi ei, niinq.


Keskiarvo 10 jakson jälkeen:


< Jakso 2-1 --- Jakso 2-3 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Stadionrock tekee pa... Herra Kingsman Taron... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova