Tuorein sisältö

His Dark Materials 2-5: puukon saaneet pennut ryhtyvät heti ryöstelemään (interdimensionaalisesti)

08.12.2020 klo 23.00 | Luettu: 1673 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen


Kausi 2 - Jakso 5:
The Scholar


Ulottuvuuksien välisiä seiniä leikkaava veitsi pitäisi vaihtaa kultaiseen kompassiin, mutta veitsen avulla kompassin voi ryöstää takaisin. Ryöstö on mukavan simppeli skenaario, josta sarja selviää kankeaa keskitasoaan paremmin. Homma kulkee täsmälleen kuten on todennäköisintä, mutta varsinainen tavoite on uudistaa usko onnistuneimpaan hahmoon, eli Lyran kieroilevaan äitiin.

Äiti on läsnä kompassin pöllineen äijän luona loppuhuipennusta mutkistamassa, mikä ei ole katsojalle yllätys. Jakso alkaa hupaisasti, kun nämä aikuiset vailla keskinäistä kemiaa odottavat lapsia. Äijä ylpeänä mainostaa vempeleitään, jotka eivät erityisesti kiinnosta edes tällaista daamia, joka on ensi kertaa digitaalista teknologiaa sisältävässä maailmassa. Viimeksi kritisoimani nihkeys onkin siis ominaisuus, ja niin se menee, kun Ruth Wilson saa aikaa. Hän on myynyt ristiriidat, jotka tekevät laskelmoivasta hahmosta epävakaan, ja nyt sitä selvennetään, kuinka leidi on turhautunut oman maailmansa sovinismiin ja rajoitteisiin. Muutama joutavampi hahmo saisi päristä vähemmän epämääräisesti.

Annan kaikelle kolme tähteä; se on elämäni nyt. Veitsi aktivoi mielikuvituksen, kun käyttäjä etsii ilmasta saumoja, mutta käytännössä veitsi on vain oikotie fantasiamaailmasta perusplaneetalle. En kritisoi sivuraidetta, jossa tiedetäti lähtee ulottuvuusmatkalle mölisevän tomun kehotuksesta, vaan sitä, ettei sarja taaskaan jättänyt muistijälkeä siitä, mitä toinen "tärkeä" sivuaikuinen toimittaa lomaillessaan. Noitasota on saanut pari sekuntia ja tänään se on sivumaininta, joten en tiedä, miksi sarjassa on noitia. Kuitenkin tämä hyvin rajattu jakso keskellä saagaa miellytti.


Keskiarvo 13 jakson jälkeen:


< Jakso 2-4 --- Jakso 2-6 >

Katsottu: HBO Nordic

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Christopher Nolan jy... Party time! Excellen... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova